Com cada mes d’octubre, Cheste celebra les seues festes patronals en honor de Sant Lucas Evangelista, conegudes popularment com a Festes de la Verema.

La celebració commemora la tradició agrícola de la població, especialment de la verema dels camps ‘chestanos’, i el treball de tots els agricultors que malden per la producció del vi.

Es tracta d’una de les festes més esperades pels veïns i veïnes. Amb el seu marcat caràcter tradicional, lligat a la recol·lecció del raïm, tot fa referència a açò: la indumentària amb motius florals, els fermalls i complements dels festers i festeres, el tron on es realitza la presentació la reina de la Verema i la seua cort d’honor, etc.

Les Festes de la Verema comencen amb la tradicional ‘pisà’ del raïm, que dóna pas a una infinitat d’actes entre els quals destaquen actuacions musicals, concurs de carrers engalanats, revetles, les festa de disfresses, la festivitat de Sant Lucas Evangelista, el dia de la flor i els actes taurins amb les conegudes “entrades de bous i cavalls”.

Tot açò ens ho va comptar amb detall l’alcalde del municipi, José **Morell, en el programa, presentat per José González, ‘Viu les Festes’ en 7**Televalencia.