Los nuevos 'fichajes' en la lista de morosos de Hacienda
Eto'o,

Hisenda ha actualitzat la seua llista anual de deutors d’aquest 2021. Entre els nous noms que figuren es troben famosos de diversos sectors com el cuiner Sergi Arola; l’exfutbolista Samuel Eto’o; el col·laborador de televisió Kiko Matamoros o l’empresa Twitter són alguns dels nous noms.

Cal recordar que Hisenda ha reduït el mínim de deute per a aparèixer en aquest llistat. Anteriorment, per a figurar entre els majors morosos s’havia de tenir un deute superior al milió d’euros. No obstant això, després de la última llista de juny aquesta xifra es va modificar fins als 600.000 euros.

A causa d’aquesta baixada del mínim, s’han incorporat Arola (985.000 euros de deute), Eto’o (981.000) i Matamoros (711.000). Així mateix, també s’uneix a aquesta llista la societat Twitter Inc (800.000 euros de deute), l’empresa de creuers Pullmantur (834.000), l’empresari Bartolomé Cursach (950.000) i l’ex soci de Iñaki UrdangarinDiego Torres (956.000).

CARES CONEGUDES QUE SALEN DE LA LLISTA O REPETEIXEN

En l’altra cara de la moneda estan els que han desaparegut del llistat. És el cas del vicepresident del Sevilla Futbol Club, José María del Nido, l’app Glovo o el Club Bàsquet Estudiants. Segons aclareix l’Agència Tributària a La Vanguardia, l’eixida de la llista es pot deure a la cancel·lació total o parcial del deute o a un ajornament o suspensió d’aquesta.

No obstant això, els que continuen figurant en aquesta llista també són persones molt famoses a nivell nacional. L’empresari Agapito García, expropietario del Reial Saragossa, posseeix un deute de 14,9 milions d’euros. Actualment, és la persona que més diners deu al fisc.

Entre el món del futbol, trobem a dos deutors que recentment han tornat als seus antics clubs espanyols. És el cas de l’actual entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti (1,4 milions) i el futbolista del Futbol Club Barcelona Dani Alves (1 milió).

D’altra banda, l’actriu Paz Vega i la presentadora de televisió Patricia Conde posseeixen un deute d’1 milió i 3 milions, respectivament. Altres morosos coneguts són l’exbanquero Mario Conde (7,8 milions), l’escriptor César Vidal (2,6 milions) i l’escriptor Ildefonso Falcones (1,3 milions). Aquest novel·lista va entrar per primera vegada en la llista l’any passat.

ELS MOROSOS VALENCIANS QUE FIGUREN EN LA LLISTA

Entre aquesta llista també figuren persones i societats conegudes de la Comunitat Valenciana. El ciutadà amb major deute a Hisenda continua sent el promotor alacantí Ramón Salvador. La seua companyia, Residencial Mira Llevant SL, actualment posseeix una deute de 41,8 milions d’euros. És el mateix import que ja devia en l’última actualització de la llista de deutors de juny.

Li segueixen de prop l’expresident del València CF, Juan Bautista Soler (36,6 milions d’euros) i les societats PyQ Vent del Maresme (34,4 milions); Belqueba (30,6), Tersicia S. A. (22); Colmar Group Spain (18); Proyección del Desarrollo Urbanístico Valenciano S. L. (14,7); Inmobiliaria Lasho S. A. (14,2); Sat Labor de Caballero N3944 (14,1) —propietat del també expresident del València CF, Francisco Roig— i Luxender S. L. (13,1).

Finalment, les que salen d’aquesta llista són Prodaemi S.L., que devia 30,5 milions d’euros; Armiñana Promociones Inmobiliarias, que ha saldat un deute de 19,1 milions; i Edificaciones Calpe (família Ballester), que ha fet el propi amb els 17,1 milions que li reclamava el fisc fa mig any.