Queda menys d’una setmana perquè arranque el Festival Internacional de Benicàssim amb una edició d’allò més especial i és que enguany celebra les seues noces de plata. Amb 25 anys d’història el FIB ha aconseguit convertir-se en un dels festivals més importants del panorama internacional.

Pels seus escenaris han passat artistes de la talla de Bob Dylan o Amy Winehouse i grups com a Oasis, The Killers o Red Hot Chilli Peppers, i és que este festival musical cerca superar-se cada any amb un cartell únic capaç de portar a espectadors de tot el món.

El Festival Internacional de Benicàssim és una història d’èxits i rècords. En les seues últimes edicions ha aconseguit reunir a prop de 200.000 assistents de fins a 25 nacionalitats diferents, la majoria procedents d’Irlanda i Regne Unit.

Però les dades no acaben ací, i és que tota eixa assistència de fibers es tradueix en un important impacte econòmic. Només en l’edició de 2018 es van aconseguir els 30 milions d’euros en quatre dies, xifra a la que es va sumar la creació de 650 llocs d’ocupació directa en la Comunitat Valenciana.

Ara toca fixar la vista en la nova edició. Serà dijous que ve quan la música de Fatboy Slim done el tret d’eixida a un FIB que pretén fer historia.