solmarket

La platja del Puig acollirà la quarta edició del festival gastronòmic i d’oci familiar Solmarket amb una major oferta lúdica i gastronòmica per a tots els públics. El certamen tornarà aquest estiu del 26 de juliol al 18 d’agost amb 24 concerts, 20 food trucks, 70 expositors, concursos, màgia i tallers infantils, entre altres activitats destacades, per a gaudir de capvespres màgics al costat del mar mentres es contempla la posta de sol.

D’entrada gratuïta i amb una superfície de 12.000 metres quadrats decorada en esta ocasió amb flors, palmeres, gespa, 800 flotadors i 450 metres de llums de neó, la quarta edició de Solmarket apostarà a més per l’art, la solidaritat i el reciclatge.

Solmarket reunirà les millors propostes gastronòmiques d’àmbit internacional procedents de Tailàndia, el Japó, Veneçuela, Mèxic, l’Argentina, Cuba i Itàlia. L’àrea de gastronetas comptarà amb una zona de cocteleria i 20 vehicles històrics que delectaran als assistents amb una àmplia ofereix gurmet en les quals també tindran cabuda les propostes sense glútens, vegetarianes i especialitzades en menús infantils.

L’hamburgueseria Gourmet N5, el food truck de l’Hort de Santamaria i altres restaurants rodants com Sushi Room tornaran a estar presents, juntament amb altres novetats com el Rostidor Argentí i Arepas Veneçolanes que acostaran la seua cultura a través de diversos plats.

També Toni Carceller, el finalista valencià de la sisena edició de Masterchef, participarà en la quarta edició de Solmarket i sorprendrà a tots els públics amb una carta que canviarà cada setmana. A més, durà a terme “El concurs del Xef”, en la qual reptarà als assistents a emplatar com un autèntic xef en un temps rècord d’1 minut.

De dilluns a diumenge i en horari de 19.00 hores fins a la una de la matinada, Solmarket 2019 també habilitarà un mercat artesanal amb 70 expositors i la zona infantil destacarà enguany per una gran varietat de jocs gegants que seran la gran atracció per a xiquets de totes les edats. Una infinitat de tallers a càrrec d’animadors infantils professionals i jocs tradicionals en format de gran grandària com una canastra, el clàssic ‘3 en ratlla’ o fins a un laberint, sorprendran grans i xicotets.

Música i art cobren protagonisme

La música serà una altra de les grans protagonistes en el pla de l’estiu de Solmarket amb la celebració de 24 concerts, a més d’altres actuacions musicals en directe. Els concerts es duran a terme diàriament a partir de les 21.00 hores i tots dimecres tindrà lloc un tribut diferent: Queen, Coldplay, Rolling Stone i U2.

Entre altres novetats, en Solmarket també es podrà gaudir de l’art en viu i en directe. Els artistes grafiters Alfonso Calera i Gonzalo Montero crearan vuit murals amb la tècnica de l’artificis en la qual mostraran com són capaços d’enganyar a l’ull humà i crear la il·lusió que l’objecte dibuixat i representat és real.

Una edició més solidària i sostenible

El festival gastronòmic i d’oci familiar del Puig tindrà un doble objectiu solidari en esta edició. Així, tractarà de generar 20.000 litres d’aigua potable en països en vies de desenvolupament de la mà d’una empresa d’aigua mineral que, per cada litre que es consumisca en el festival, dotarà de quatre d’aigua potable a diferents poblacions subdesenvolupades.

Així mateix, l’última nit se celebrarà una carrera solidària nocturna amb flotadors a la vora de la platja, la recaptació de la qual es destinarà a ajudar les persones amb mobilitat reduïda del municipi del Puig. Les inscripcions, amb un preu de 3 euros, podran realitzar-se a través de les web de Solmaket i en la caseta d’informació situada en el recinte del festival, al costat del Passeig Marítim del Puig de Santa María.

Solmarket 2019 també es torna a més més sostenible i apostarà pel reciclatge i per reduir l’ús del plàstic. Per això, desapareixen els botellines d’aigua de plàstic i solo s’utilitzaran els envasos de PET reciclat i els gots de plàstic PET.