El municipi d’Albuixech ha celebrat les seues festes patronals en honor a Sant Ramón i la Mare de Déu d’Albuixech, dues figures que conta amb molta devoció entre els seus veïns. Les activitats organitzades en honor als dos patrons van ser d’allò més variades i van estar centrades en la gastronomia, la tradició, l’oci i la religió.

Un dels actes més populars i que compta amb més participació és l’ofrena floral. Una desfilada a la que acudeixen la majoria dels veïns i veïnes a retre-li homenatge a força de flors als patrons. Els participants van lluir les seues millors gal·les i van utilitzar centenars de flors de tots els colors i grandàries per a dipositar-les als peus del sant. Una mostra de gratitud per part dels habitants d’Albuixec.

La nit de les paelles és un altre dels esdeveniments en els quals els veïns i veïnes participen en germanor en un clar homenatge al plat valencià més universal. Els mestres paellers es van posar a la feina per a demostrar la seua destresa en els fogons a l’hora de cuinar el millor arròs. Cada cuiner té el seu truc i tots els comensals van poder degustar una bona paella com mana la tradició.

La processó en honor a la Verge d’Albuixech és l’acte més solemne dels programats. Es va realitzar el primer diumenge de setembre i en ell van participar nombrosos veïns. Tots abillats amb la indumentària protocol·lària per a acompanyar en la desfilada a la patrona de la localitat.

Albuixech tanca les seues celebracions locals d’enguany amb la mirada posada en les festes l’any que ve en el qual tornaran els actes més importants del calendari festiu d’aquest municipi de l’Horta Nord.