Fernando Giner

El portaveu del Ciutadans en l’Ajuntament de València, Fernando Giner s’ha sotmès a les qüestions que li ha plantejat la periodista Sylvia Costa en el programa Àgora de 7 Televalencia. El responsable de la formació taronja en la ciutat de València ha comentat l’actualitat política de la capital del Túria i ha fet balanç de la gestió de l’equip de govern municipal encapçalat per Joan Ribó.

P: Què li han semblat els resultats de l’últim baròmetre de l’Ajuntament de València que diuen que la gestió de l’equip de govern no està malament?

Un baròmetre és una foto fixa, en aquest cas de la ciutat de València. I el que no han dit ni Ribó ni Galiana és els valencians veuen pitjor la ciutat enguany que l’anterior. Nosaltres no veiem clar el futur de la ciutat.

P: El que més preocupa als valencians és el treball i la neteja de la ciutat.

Normal, ja que tenim un atur juvenil del 48%, més a València que a Grècia i des de Ciutadans estem insistint en aquest tema, perquè a València no hi ha oportunitats. I Ribó no ho està abordant amb serietat perquè les dades són objectives. La situació laboral dels joves és un vertader problema i estan mirant per a una altra part i l’oportunitat que estem vivint de creixement a València permet crear més treball i el govern municipal no està aprofitant aqueixa oportunitat.

P: Sembla que la intenció de vot al seu partit és el doble que en les últimes eleccions.

La gran satisfacció és treballar per i per a qui ens van votar. No volem defraudar a les 63.000 persones que van confiar en nosaltres. Ciutadans duplica la intenció de vot respecte a l’any passat i açò és perquè nosaltres complim. I és perquè el bipartidisme està caduc i no dóna més de si, està esgotat i açò es tradueix a nivell autonòmic i nivell local.

P: L’alcalde Joan Ribó està satisfet amb els resultats

Cadascun es conforma amb el que vulgues. Tornant a la dada de l’atur, pensava que Ribó anava a dir que anava a treballar per aquests temes, però veig que el de l’alcalde és autocomplaença.

P: Els ciutadans també diuen que el pitjor de la ciutat és la mobilitat i l’aparcament

No hi ha més que anar pel carrer Colón de València. Gran part del centre ara són zones problemàtiques. El govern de Ribó està fent-li la guerra al cotxe però no estan donant alternatives. El transport públic no funciona perquè l’EMT té poca freqüència. Per tant, el nostre compromís és reforçar aquest tema i els diem als ciutadans que no van a haver d’esperar tant per a esperar l’autobús.

En cant al carril bici pense que hi ha zones perilloses on entra en conflicte cotxes, amb vianants, amb bicis. I açò li’l vam dir a Grezzi en un informe i no ens ha fet ni cas. Però el que reivindiquem de debò és el transport públic.

P: Què li sembla la gestió del regidor Grezzi?

Grezzi és un regidor que s’ha mogut a força d’impulsos. Cada dia té una ocurrència diferent i que ens ha portat bojos amb el tema de la mobilitat. I a més es passa a l’hora de fer declaracions perquè no té mesura. I Ribó li’l consent, el mateix que a Pere Fuset. Ací hi ha dos regidors que fan el que els dóna la gana i l’alcalde els recolza i açò és el que no ens sembla de rebut.

P: Serà Fernando Giner el candidat a l’alcaldia de València en les pròximes eleccions?

Si fora per mi, no tindria dubte. Però açò l’han de decidir els afiliats perquè em sembla sa. Nosaltres tenim en compte l’opinió dels afiliats i han de ser ells els que decidisquen qui ha de ser el candidat o candidata per a les eleccions municipals. Però si anara per mi, sí seria el candidat.