València obri corrals a la Fira de Falles 2019

Octavio Chacón curta la primera orella en la primera correguda de bous del cicle

rafaelillo
GRAFCVA008. VALENCIA, 10/03/2019.- El diestro Rafaelillo durante la faena a su primer toro en el primer festejo de la Feria de las Fallas de València.Compartió cartel con Octavio Chacón y Varea lidiando reses de la ganadería de Vitorino Martín. EFE/Juan Carlos Cárdenas

La plaça del carrer Xátiva ja ha registrat els primers paseíllos de la Fira de Falles 2019. Sobre la seua arena, a més, també s’han passejat les primeres orelles. El matador de bous Octavio Chacón, que debutava en València, va tallar la primera en la primera correguda de bous del cicle, en la qual també va resultar ferit.

El serial programat per l’empresa Simón Casas Production va començar el dissabte amb una novillada sense picadors amb bestiar valencià, ja que els jònecs estaven errats amb el ferro de Daniel Ramos, de Borriol. Futur de la festa que va precedir al retorn de Victorino Martín i Rafaelillo el diumenge, que va compartir cartell amb el valencià Varea que va substituir a Fortes.

Després de la novillada del dilluns, en la qual el madrileny Ángel Téllez va passejar l’única orella del festeig, la fira va continuar ahir dimarts amb una altra novillada del Parralejoamb dos novilleros de la casa, “Miguelito” i Borja Collado. A partir de hui dimecres el serial agafa vol amb les corregudes de bous amb la màxima expectació posada en la del divendres 15, vesprada en la qual El Juli i Roca Rey li donaran l’alternativa al valencià Jesús Chover i per a la qual ja s’han esgotat les entrades anticipades.

I per a torero valencià Enrique Ponce, sant i senya de l’afició d’una plaça en la qual farà doblet. Valencià, però del Sud de la Comunitat, és Manzanares, que compareixerà amb el que compartirà cartell el dissabte 16 en la reaparició de Paco Ureña. Román està anunciat per al dia de San José amb bous de Font Ymbro. Queden molts noms en cartell i també molts ferros. Moltes vesprades fins al 19 de març. Que siguen de triomf.

València ya tiene carteles para la Feria de Fallas 2019