Fenòmens astronòmics irrepetibles en el cel de València

eclipse lunar

El cel de la ciutat de València acollirà aquest divendres un conjunt de fenòmens astronòmics que seran bastant visibles. L’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA) i la Ciutat dels Arts han organitzat una observació amb telescopis de l’eclipsi total de Lluna per al divendres 27 de juliol. A partir de les 21.00 hores el públic podrà acostar-se al Jardí d’Astronomia del Umbracle per gaudir.

Esperem que les condicions meteorològiques ho permetin, d’aquest esdeveniment astronòmic únic, un eclipsi total de Lluna que no tornarà a repetir-se a Espanya i a una hora tan favorable, fins a l’any 2025. Aquest mateix dia es produirà l’oposició del planeta Mart. A més, Júpiter i Saturn també seran visibles, des de la posta de sol, en molt bones condicions.

La Lluna sortirà per l’horitzó sud-est a les 21.15 hora local. La fase de totalitat de l’eclipsi comença amb prou feines 14 minuts després, a les 21.29 hores, per la qual cosa pràcticament coincideix el orto lunar amb l’inici de la totalitat. Al mateix temps que la Lluna vagi guanyant altura en el cel, s’enfosquirà cada vegada més.