Felip VI inaugura el curs universitari en la Politècnica de València

Diversos alumnes de Belles arts s'han manifestat contra la visita del rei de l'Espanya i han mostrat consignes i elements en favor de la República.

El rei Felip VI presideix en aquests moments la inauguració oficial del curs universitari en la Universitat Politècnica de València al costat del ministre de Ciència, Pedro Duc i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El rei d’Espanya ha afirmat que els espanyols poden sentir-se “orgullosos” de la Universitat a Espanya per haver “complit la seua missió” de contribuir al progrés del país en els últims 40 anys, encara que ha animat a potenciar-la encara més en la seua tasca perquè “el seu prestigi és també el d’Espanya”.

Don Felipe, després de recordar el 40 aniversari de la Constitució – “la de tots”, ha afegit- ha subratllat que la Universitat s’ha consolidat en aquest temps com “un element clau per a afermar i enfortir el progrés econòmic, l’avanç cultural i social” i la connexió dels joves i el món acadèmic amb Europa i el món.

Felipe VI
El rey Felipe VI, junto al rector de la Universidad Politécnica de Valencia Francisco Mora, durante el acto de apertura del curso 2018-2019. EFE/Juan Carlos Cárdenas

“La Universitat espanyola ha complit amb la seua missió, que és la de formar ciutadans, generar coneixement i investigar”. “Tenim molts motius per a estar orgullosos de l’educació superior a Espanya, encara que sempre hem de treballar perquè millore, perquè no perda impuls i per a la seua permanent adequació als temps”, ha afirmat.

Que el rei haja triat la Poltècnica per a aquest acte no ha sigut casualitat ja que la institució compleix 50 anys d’història. La Universitat està organitzada en nou escoles tècniques superiors, dues facultats i dues escoles politècniques superiors, que s’encarreguen d’organitzar la docència de 34 graus, i compta amb 41 departaments i 45 centres i instituts de recerca.

Un dels pilars de la seua activitat és la seua capacitat investigadora. En els últims anys, l’activitat de R+D+i ha crescut a un ritme proper al 23%. La UPV és capdavantera entre les universitats espanyoles en ingressos per llicències. La Universitat té, a més, el seu propi parc científic, cridat Ciutat Politècnica de la Innovació, que comprèn un espai de 140 000 m², i agrupa al 60% del col·lectiu actiu en R+D, és a dir, a uns 1 000 investigadors i 500 persones de suport.