El rei Felip VI presideix en aquests moments la inauguració oficial del curs universitari en la Universitat Politècnica de València al costat del ministre de Ciència, Pedro Duc i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El rei d’Espanya ha afirmat que els espanyols poden sentir-se “orgullosos” de la Universitat a Espanya per haver “complit la seua missió” de contribuir al progrés del país en els últims 40 anys, encara que ha animat a potenciar-la encara més en la seua tasca perquè “el seu prestigi és també el d’Espanya”.

Don Felipe, després de recordar el 40 aniversari de la Constitució – “la de tots”, ha afegit- ha subratllat que la Universitat s’ha consolidat en aquest temps com “un element clau per a afermar i enfortir el progrés econòmic, l’avanç cultural i social” i la connexió dels joves i el món acadèmic amb Europa i el món.

Felipe VI
El rey Felipe VI, junto al rector de la Universidad Politécnica de Valencia Francisco Mora, durante el acto de apertura del curso 2018-2019. EFE/Juan Carlos Cárdenas

“La Universitat espanyola ha complit amb la seua missió, que és la de formar ciutadans, generar coneixement i investigar”. “Tenim molts motius per a estar orgullosos de l’educació superior a Espanya, encara que sempre hem de treballar perquè millore, perquè no perda impuls i per a la seua permanent adequació als temps”, ha afirmat.

Que el rei haja triat la Poltècnica per a aquest acte no ha sigut casualitat ja que la institució compleix 50 anys d’història. La Universitat està organitzada en nou escoles tècniques superiors, dues facultats i dues escoles politècniques superiors, que s’encarreguen d’organitzar la docència de 34 graus, i compta amb 41 departaments i 45 centres i instituts de recerca.

Un dels pilars de la seua activitat és la seua capacitat investigadora. En els últims anys, l’activitat de R+D+i ha crescut a un ritme proper al 23%. La UPV és capdavantera entre les universitats espanyoles en ingressos per llicències. La Universitat té, a més, el seu propi parc científic, cridat Ciutat Politècnica de la Innovació, que comprèn un espai de 140 000 m², i agrupa al 60% del col·lectiu actiu en R+D, és a dir, a uns 1 000 investigadors i 500 persones de suport.