Feijóo reconoce la infrafinanciación valenciana:
Núñez Feijóo acompañado de Mazón y María José Catalá en el

“Mentre ERC no diga sí, no hi haurà model de finançament en aquesta legislatura”. Així de categòric ha sigut el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, en una compareixença davant els mitjans de comunicació a València.

El líder popular ha viatjat fins a la Comunitat Valenciana per a impulsar al president del PPCV, Carlos Mazón, cara a les eleccions autonòmiques de 2024 amb l’objectiu de desbancar de la Generalitat al president socialista, Ximo Puig.

Feijóo ha arrancat la seua cita en el Centre Mambré per a persones en situació o en risc d’exclusió social. Allí ha proposat mesures contra l’exclusió i advertit que l’enemic del Govern ha de ser la pobresa i no la riquesa.

El president del PP ha reclamat que es gestione amb rigor l’Ingrés Mínim Vital. “Que els colls de botella disminuïsquen; que les càrregues burocràtiques s’alleugerisquen; i que es coordine amb les comunitats autònomes el seu pagament i la seua efectivitat”. “L’IMV estava previst per a unes 800.000 famílies i encara no ha arribat al 50% dels destinataris”, ha denunciat.

“Estem en una situació de pobresa i major desigualtat que fa un any”, ha assenyalat abans de citar dades de l’INE. Segons l’última enquesta, hi ha “400.000 persones més en risc de pobresa en els últims 12 mesos” i “4 milions d’espanyols estan en una situació de manca material i social severa”.

FEIJÓO: “LES AUTONOMIES AMB MENYS INGRESSOS SÓN LA COMUNITAT I MURCIA”

El popular també ha reconegut la situació d’infrafinançament que viuen València i Múrcia. Aquest ha denunciat “l’engany” de Pedro Sánchez sobre la reforma del sistema de finançament autonòmic. Feijóo ha assenyalat que “estem en l’últim quart del partit” de la legislatura i no s’ha proposat cap canvi.

La causa de l’absència d’una reforma del finançament és clara per a Feijóo: Esquerra Republicana de Catalunya. Segons apunta, Sánchez “no pot traure cap proposta sense el vistiplau d’ERC”. “Mentre ERC no diga sí, no hi haurà model de finançament en aquesta legislatura”, apunta.

Sobre el model pel qual apostaria el líder del PP, aquest ha admès que el criteri seria el cost efectiu dels serveis. “El model és el cost real dels serveis; i en el cost real dels serveis la població és determinant, aquesta és la nostra proposta”.

“Ho he dit no sols hui sinó una altra vegades: les autonomies amb menys ingressos per població real ajustada són la Comunitat Valenciana i Murcia. Per tant, tenen un infrafinançament perquè estan molt per davall de la mitjana en finançament per població ajustada, que és el model actual que tenim i és prioritari actualitzar-lo”.

Després de la visita, Feijóo ha continuat la seua intensa agenda de 48 hores per la Comunitat Valenciana. Acompanyat de Mazón, ha assistit al ple de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) on ha coincidit amb l’empresari Vicente Boluda. Ja a la vesprada, presidirà la Junta Directiva del PPCV e inaugurarà la nova seu del partit. Per al divendres, el líder del PP es traslladarà a Alacant on seguirà amb la seua agenda d’actes.