semifinal

El València CF Femení no ha aconseguit classificar-se per a la final de la XXXV Copa de SM la Reina després de caure 2-1 en semifinals enfront del FC Barcelona, amb gols de Gemma Gili i Vicky Losada per a les blaugranes i Mari Paz per a les nostres. Malgrat aquesta derrota, l’equip de Cristian Bou tanca una temporada històrica en la Lliga Iberdrola, com a terceres classificades, i amb una nova semifinal de Copa aconseguida, la tercera en sengles anys consecutius.

Sota una extrema calor arrancava la semifinal entre les de Cristian Bou i Xavi Llorens: el València CF Femení, com a visitant, i el FC Barcelona, com a local. Les blanquinegras eren les primeres a posar en destrets a la portera rival, amb dos xuts consecutius de Carol i Aedo en el minut 6. Les blaugranes feien mal per bandes, amb Alexia i Vicky Losada.

Transcorregut la primera cambra d’hora, cap conjunt era clar amo de la pilota en el centre del camp. Però les catalanes s’aproximaven en més ocasions al marc contrari i l’1-0 arribava en el minut 20, amb un tret col·locat de Gemma Gili. Moments abans Endler havia buidat un perillosíssim tir de Vicky Losada.

Precisament, era Vicky Losada qui aconseguia el 2-0 en el minut 27 amb un xut des de fora de l’àrea que colpejava en la defensa abans d’entrar.

En el minut 31 la base del pal repel·lia el que podria haver sigut el 2-1, en una rematada de cap de Nicart després d’un córner tret per Zornoza. El València CF Femení no es rendia, però les nostres necessitaven tenir la pilota i més precisió en les passades per a fer mal al FC Barcelona. Amb 2-0 finalitzava la primera part de la semifinal.

La segona meitat no tenia més guió que eixir a per totes, amb cor i cap. Les blanquinegras proposaven més ara i les blaugranes esperaven per a protegir-se i eixir amb rapidesa. Els minuts transcorrien i el 2-0 seguia regnant en el marcador, amb el permís de la sufocant calor.

Les valencianistes havien de fer front a un rival ben posicionat en defensa, que amb prou faenes deixava escletxes per a posar en dificultats a Sandra Paños. Cristian Bou introduïa canvis per a variar la dinàmica de la trobada. Leles substituïa a Joyce en el minut 62; Sale, a Débora G. en el 65; I. Romero, a Gio Carreras en el 74; i M. Peiró, a Carol en el 77.

Les nostres, malgrat el 2-0 i els poc més de 10 minuts restants, ho intentaven. Elles cercaven retenir l’esfèric per a impedir qualsevol intent de jugada del València CF Femení. Bàrbara Latorre quasi sumava el tercer per al FC Barcelona en els últims moments, però va anar Mari Paz la que sorprenia amb un tret llunyà i batia a Paños en el 94 després d’haver-la vist avançada. Així finalitzava una semifinal marcada pels dos gols del FC Barcelona en la primera part.