estrella roja

El partit davant Estrela Roja d’Euroliga va concloure amb la vuitena derrota consecutiva i va condemnar a València Basket a l’antepenúltima posició de l’Euroliga.

L’intercanvi de colps inicial va durar amb prou faenes dos minuts fins que una canastra després de finta de Green i un triple de Thomas des de la cantonada posava terra pel mig (7-4; min. 3). Estrela Roja va reaccionar en l’equador del primer temps amb Rochestie com a protagonista amb dos llançament de dos i un altre de tres per a posar-se per davant per primera vegada (9-13; min. 5). Van Rossom amb un triple, Sant Emeterio amb tir en suspensió i dos llançaments des de la personal de Doornekamp van contrarestar les canastres del conjunt de Belgrad. El macedoni Antic anotava un llançament des del perímetre per a mantenir a l’equipe visitant per damunt en el marcador (16-20; min. 8). El primer període va acabar amb amb igualtat en el marcador encara que amb Estrela Roja lleugerament per damunt després d’una feble defensa valencianista i un dèficit d’atenció en el rebot (22-26; min. 9).

Dobric va estrenar el segon temps encistellant un tir lliure i aprofitant el seu propi rebot en el segon per a sumar una jugada de tres punts. València Basket va omplir el seu caseller particular de faltes en poc més d’un minut de joc del segon quart condicionant el desenvolupament d’aquest. Dobric seria l’encarregat de posar el +11 en el lluminós després d’encistellar els seus tirs lliures (22-33; min. 12). Tres minuts i mitjà van haver de passar perquè Fernando San Emeterio des de la personal encistellara la primera canastra per a València Basket (23-33; min. 13). Pleiss seria l’encarregat de barallar contra Estrela Roja per trencar la barrera de el +10 fins a en tres ocasions en la meitat de la cambra (29-38; min. 16). Green i Abalde amb dos tirs lliures acostarien distàncies mancant 2:20 per al descans (33-40). Vives alçaria els ànims en la Fonteta amb un triple llunyà i Green posaria la guinda amb una penetració per a anar-se al descans amb 38-40 i tot per decidir.

Després de la represa, Will Thomas encistellaria un triple per a posar-se per davant i Erick Green tornaria a anotar després de finta. L’equip de Txus Vidorreta va eixir endollat en el tercer temps però una jugada de bella factura d’Estrela Roja va igualar el xoc mitjançant un 2+1 que va culminar Lessort (43-43; min. 22). Tibor Pleiss s’erigiria per enèsima vegada com a líder de l’equip i va tirar del carro després de penjar-se dues vegades del cèrcol imposant el seu físic en la pintura (51-47; min. 25). Un triple d’Abalde i els galons de Fernando San Emeterio van avantatjar al conjunt ‘taronja’ per a tancar el tercer període (63-56; min 29).

L’última cambra va arrancar amb canastra de Pleiss que va respondre immediatament Estrela Roja mitjançant 2+1 Bjelica (65-59; min. 65-59). Fernando San Emeterio des del triple faria bona una canastra d’Alberto Abalde per a establir el +11 en el marcador (70-59; min. 32). De nou els de Txus Vidorreta van tornar a invocar al fantasma de les remuntades impossibles i van perdre la seua renda favorable en els minuts més determinants de l’última cambra (72-69; min. 36). Antic empatava el partit mancant 3:21 per a la conclusió del partit amb un triple des de la cantonada i Feldeine tornava a avançar a Estrela Roja (72-74; min. 37). L’equip visitant va mantenir la distància fins que Sant Emeterio va encistellar un triple lliure de marca per a posar-se per damunt a un minut del final (77-76; min. 38). El partit arribava al final amb alternançes constants en el marcador fins que una mala passada de Sant Emeterio i un altre de Sam Van Rossom van condemnar a València Basket a la vuitena derrota consecutiva en Euroliga (82-86).