Los 10 municipios donde más contagios de coronavirus
Dos señoras mayores con mascarillas visitan un cementerio durante la pandemia./ EDUARDO SANZ (EUROPA PRESS)

El cementeri de Benimàmet va viure ahir un enterrament més propi d’una pel·lícula de Berlanga. Una família del municipi valencià va acudir a donar sepultura a una difunta quan des del cementeri els van negar l’enterrament per falta de nínxols per a nous morts.

La família havia celebrat una missa en el tanatori per a després procedir a l’enterrament en Benimàmet. No obstant això, en arribar els van assegurar que no disposaven d’espai lliure per a enterrar al fèretre.

Immediatament es va tractar de donar solució i es va optar per utilitzar el nínxol d’un altre familiar. Segons ha publicat el diari Levante EMV, des del cementeri municipal van procedir a retirar la làpida i traure les restes del fins llavors ocupant. No obstant això, quan la funerària va comprovar que els cognoms dels fèretres no coincidien es va cancel·lar el procés.

Després d’hores d’espera i tràmits, el cotxe fúnebre va haver de tornar al tanatori amb el fèretre. Finalment s’ha procedit hui a l’enterrament en el cementeri municipal de Campanar. La família ha presentat una denúncia i ha responsabilitzat al Ajuntament per no disposar de nínxols lliures.

ELS CEMENTERIS DE VALÈNCIA A la VORA DEL COL·LAPSE

A aquestes crítiques s’ha sumat el regidor del Grup Popular, Carlos Mundina. “El que ha passat en Benimàmet és una mostra més de la nul·la gestió del Govern de Ribó i PSOE a València. Arriben sempre tard i malament, pagant els veïns de la ciutat la seua falta de gestió”.

Mundina ha assegurat que a l’octubre ja van advertir de la situació que es vivia en diferents cementeris de la ciutat. No obstant això, denuncien que mig any després la situació no s’ha solucionat.

A l’octubre de 2021 aquesta era la situació dels cementeris de Benimàmet, Campanar i Cabanyal: en els dos primers només quedaven 4 nínxols senzills lliures mentre que en el Cabanyal només disposava de cinc. Això és quant a nínxols senzills, ja que respecte a nínxols doblegues la situació encara era pitjor. Els cementeris de Massarrojos i Benimàmet no tenien cap nínxol doble disponible, mentre que Campanar i Cabanyal tenien dos cadascun.

A més, des del PP han assenyalat que a l’octubre l’Ajuntament encara tenia arracada d’executar el 75% del pressupost. Afirmen que es disposava de 400.000 euros que podrien haver-se invertit a construir nínxols en els cementeris dels pobles i pedanies de València.