Puig responde a los rumores: ¿Habrá adelanto electoral en la Comunitat Valenciana?
El presidente de la Generalitat, Ximo Puig. / Europa Press

Fa dos mesos es donava llum verda a la celebració de les Falles 2021 de l’1 al 5 de setembre. A poc a poc es reactivava l’activitat fallera i festiva de la ciutat. Fins a tal punt d’obrir els casals fallers l’1 de juliol. 

No obstant això, l’increment de la incidència de la COVID-19 a la Comunitat Valenciana ha provocat que es pose en dubte la celebració de les Falles al setembre.

Fins i tot el President de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat els seus dubtes. El cap del Consell va avançar fa uns dies que l’escalada del virus obligava a una reflexió conjunta sobre l’adopció de noves mesures o sobre la revisió d’una altra ja adoptades. Com l’anunciat trasllat de les festes de març cap al final de l’estiu.

Tant és així que preguntat sobre si perillen les falles de setembre, Puig ha volgut deixar clar que el prioritari és la salut. “Les festes vindran quan la salut estiga garantida”, afirma el President. Encara que ha puntualitzat que encara estan molt lluny com per a començar a parlar d’això.

PREOCUPACIÓ EN LA GENERALITAT

La Comunitat Valenciana no està sola en aquesta preocupant deriva. Altres autonomies ja han revisat els seus protocols o anuncien que enduriran els seus controls sobre els principals focus de propagació de la pandèmia. En la majoria, el focus se situa sobre l’oci nocturn.

Puig s’ha mostrat molt preocupat per l’augment de la incidència acumulada que està afectant més els joves. A més, alguns dels quals entren als hospitals. Per això, ha sol·licitat que no se’ls estigmatitze més tot i que ara són ells els que tenen més risc perquè no estan vacunats.

Així doncs, ha demanat màxima prudència, màxima prevenció i agilitar la vacunació. Tot això sense descartar noves restriccions en la Comunitat si la situació empitjora.