CORONAVIRUS| Fallece un enfermero del Hospital de Llíria tras 40 días en la UCI

Un infermer de 60 anys de l’Hospital de Llíria ha mort per coronavirus després de passar 40 dies en l’UCI. El sindicat Satse ha sigut el responsable de difondre la notícia per mitjà d’un comunicat en el que ha mostrat els seus respectes a la família de la víctima i ha lamentat la defunció.

Segons Satsela defunció es va produir divendres passat dia 9, data que va coincidir amb la festivitat la Comunitat Valenciana. Es tracta de el primer professional del sector de la infermeria en el territori valencià mort a causa de la pandèmia.

La víctima portava quasi dos anys treballant a l’hospital de Llíria on va arribar en 2018 traslladat des de la Fe. Concretament la seua activitat la desenvolupava en l’àrea d’Urgències, lloc en el que va treballar amb “lliurament i professionalitat”.

MÉS D’UN MILER D’INFERMERS CONTAGIATS EN LA COMUNITAT

Des del sindicat han denunciat la situació que viuen els professionals sanitaris enfront del coronavirus. Asseguren que les xifres de contagis continuen augmentant i ja són 1.068 les infermeres que han contret el virus. A més, actualment hi ha 115 en quarentena.

Per això, Satse ha subratllat la importància que els infermers compten amb els equips de protecció “adequats i necessaris”. També han demanat que se’ls facen els test de diagnòstic “al més prompte possible”. Asseguren que només d’aquesta manera s’evitarà el contagi i es podrà fer front al coronavirus “amb garanties”.

“No es pot permetre que cap sanitari exercisca la seua labor posant en risc la seua seguretat i salut, i la del seu entorn i pacients, amb material inadequat. El que està en joc és la seguretat i salut de tots“, han apuntat.

Des del sindicat esperen que les xifres de contagi entre professionals sanitaris no seguisquen en augment i “puguen continuar vetlant per la salut de tots els ciutadans fent front a aquest virus amb totes les garanties possibles”.