Mor l’ex ministra de Cultura Carmen Alborch

La seua última aparició pública va ser en el 9 d’Octubre quan va rebre l'Alta Distinció de la Generalitat.

L’ex ministra de Cultura Carmen Alborch ha mort a primera hora d’aquesta vesprada després de lluitar contra una llarga malaltia. Durant tota la nit, la socialista va estar sedada en el seu domicili i envoltada de tota la seua familia.

La seua última aparició pública va ser en el lliurament de les Altes Distincions de la Generalitat el passat 9 d’Octubre. 7 Televalencia va poder entrevistar-la en aquell acte en el qual va fer una defensa a ultrança del feminisme.

Carmen Alborch, llicenciada i doctora en Dret va realitzar la feina de casa públiques com a directora general de Cultura i directora dels instituts culturals de la Generalitat Valenciana, del Institut Valencià d´Arts Escèniques, Cinematografia i Música i, posteriorment, del Institut Valencià d´Art Modern (IVAM) fins al seu nomenament com a ministra de Cultura en 1993 covirtiéndose en la primera dona valenciana a ostentar aquest càrrec.

La política, que es va disputar l’alcaldia de València contra Rita Barberá en 2007, va escriure diversos títols com a Dolentes: rivalitat i complicitat entre dones o Lliures: Ciutadanes del món.

La seua última aparició pública

L’exministra de Cultura era reconeguda amb l’Alta Distinció de la Generalitat . En el seu discurs va destacar que el feminisme “ha millorat la qualitat de vida de tots els ciutadans” i que per #això “hauria de ser declarat patrimoni immaterial de la humanitat”.

Alborch realitzava aquesta afirmació durant la seua intervenció en l’acte institucional celebrat en el Palau de la Generalitat, en el qual va parlar en nom dels 34 premiats enguany i davant la presència del president del govern, Pedro Sánchez.