No hi ha perill però sí preocupació. Així estan hui dia les autoritats sanitàries valencianes davant l’amenaça del coronavirus. Encara que de moment no hi ha hagut cap cas en la Comunitat Valenciana, la situació italiana preocupa davant la imminent arribada de les Falles.

Hotelers, hostalers i tots els sectors implicats en la festa més gran de València esperen amb incertesa el desenvolupament del virus. Aquest ja s’ha cobrat 6 víctimes mortals i més de 200 infectats en el nord d’Itàlia.

A València l’alerta no és d’estranyar ja que és una zona molt freqüentada pels viatgers de la capital. A més, fa menys d’una setmana que nombrosos afeccionats al València CF van viatjar fins a l’epicentre del coronavirus per a viure la trobada de Champions davant l’Atalanta de Bèrgam.

PODRIEN SUSPENDRE’S LES FALLES?

Mentres els carnestoltes de Venècia han sigut suspesos per a evitar les aglomeracions i el major risc de contagi, ara el dubte és si podria succeir el mateix a València.

De moment les autoritats han assegurat que no hi ha perill imminent. No obstant això, des de l’Ajuntament ja es treballa en mesures preventives. Des del consistori se sol·licitaran informes a Sanitat per a avaluar els nivells de risc del COVID-19 (coronavirus). A més, sindicats com a CSIF han demanat a Protecció Ciutadana i a la Policia Local un protocol d’actuació per a saber actuar si es produeix algun cas de coronavirus.

Des de CSIF també han insistit en la importància d’adoptar mesures davant les aglomeracions de Falles. Cal recordar que aquest diumenge tindrà lloc la primera mascletà i la Cridà on s’espera que acudisquen centenars de persones. Asseguren que el protocol “resulta fonamental perquè tots els agents sàpien com actuar davant grans aglomeracions de persones i puguen realitzar amb la màxima professionalitat el seu treball”.

Com a mesures preventives assenyalen “l’adquisició de màscares, guants i qualsevol altre tipus de material que puga resultar d’ajuda per a una possible emergència”.

UNES FALLES MENYS CONCORREGUDES

I encara que de moment sí que hi haurà Falles i res sembla indicar la seua suspensiós’espera una baixada de turistes. En les Falles de 2019 València va rebre 233.021 viatgers italians. Va ser la xifra més alta d’estrangers ja que per darrere estava Holanda (144.318 viatgers), Regne Unit (117.061) i França (84.202).

A pesar que encara no hi ha dades de cancel·lacions, els agents del sector ja assenyalen a esta baixada d’afluència per a Falles. Des de 7 Televalencia hem parlat amb Miguel Jiménez, president de l’Associació Empresarial Valenciana d’Agències de Viatge. Aquest ha considerat que “el mercat italià baixarà”.

“Vindran menys italians i és un mercat bastant important per a València. No obstant això, està la resta d’Europa on no hi ha cap problema i per tant no haurien de donar-se casos de suspensió de viatges“, ha assegurat. “El coronavirus alguna cosa afectarà però esperem que siga el menys possible“, ha conclòs.