Pedralba celebra les seues falles després de Sant Josep

Pedralba celebra aquest cap de setmana els seus dies grans de la festa fallera, ahir va celebrar la seua ofrena de flors i hui els actes culminaran amb la cremá de les seues falles

Pedralba i la falla La Replaceta estan celebrant aquest cap de setmana la seua festa fallera, una setmana després de la celebració de les Falles de València.

Unes falles que des de 2010 tenen caràcter oficial, i que van nàixer gràcies a la il·lusió d’Andoni León, actual president de la falla “La Replaceta”, qui va tenir la idea de realitzar una falla perquè no entenia que en el municipi de Pedralba no hi haguera tradició fallera.

D’aqueixa il·lusió i l’enginy es va plantar el primer monument amb caixes de cartó, fusta i roba vella; idea que amb el suport de l’Ajuntament i els veïns i veïnes i amics va anar prenent forma i  serietat, fins a convertir-se en monuments fallers que ja són un reclam de les festes josefines.

Falla Infantil Pedralba 2019
Falla Pedralba 2019

Els fallers i falleres d’aquesta localitat de la comarca dels Serrans viuen, des de dijous passat, les festes josefines a les quals no els falta cap ingredient: música, bunyols, despertà… i que culminaràn huia mb la Cremà.

Ahir a la vesprada va tenir lloc l’acte més important i emotiu dels actes fallers, l’ofrena, on la Fallera Major del 2019, Elia Caballer, al costat de la resta de fallers i falleres, van oferir les seues flors a la Verge dels Desamparados.Un acte que va comptar amb la presència del grup de tabal i dolçaina,i amb la banda de música  “La Popular” de Pedralba; així com amb la presència de falles de poblacions veïnes com la Falla Lepant de Mislata, la Falla El Colp de Vilamarxant, la Falla Indústria i Comerç de Xest, la Falla Plaza Pedralba de Lliria, la Falla Els Furs de Lliria, la Falla Pla de l’Arc de Lliria, la Junta Local de Lliria i la Falla Pensat i Fet de Casinos.

Després de l’ofrena es va celebrar la tradicional missa en honor a la Verge dels Desemparats i a Sant Josep i a la nit la població es va omplir de música i festa gràcies a l’orquestra Módena.

La festa fallera continuarà hui amb un passacarrer pels carrers de la població acompanyats per la colla de dolçaina i tabal “Valçaina”, la mascletá  a càrrec de la pirotècnia Sanmartín de Pedralba, la mostra de balls populars a càrrec del Grup de Jotes de la Falla “La Replaceta” i amb la cremà a les 21 h de la falla infantil i a les 21.30 h la falla gran amb focs artificials de fi de festa.

Más fallas después de la cremà