Las fallas adelantan su salida a la calle ante la amenaza de lluvias
El artista Antonio Segura (Dulk) trabaja en la falla municipal.

Les Falles de València ja estan ací i amb elles arriben els monuments fallers. La peça protagonista de la Plaça de l’Ajuntament ha avançat la seua eixida al carrer i arribarà aquest dimarts a les portes del consistori.

L’obra de l’artista valencià Antonio Segura, Dulk, i de l’artista faller Alejandro Santaeulalia començarà el seu trasllat a primera hora de la vesprada, una vegada haja finalitzat la primera mascletà les Falles 2022. Les peces abandonaran el taller de Benaguasil progressivament i iniciaran el seu plantà fins a donar forma a la falla municipal.

Segons arreplega Europa Press, les primeres peces a arribar seran les que configuren la figura central: un gran ós polar. L’artista faller ha explicat que es tracta d’una plantà «molt complicada» amb un monument de 20 metres d’altura.

A més, ha assenyalat que a aqueixa complexitat de muntatge se suma la previsió de pluja per als pròxims dies. Per això, l’objectiu per a aquestes jornades serà deixar la figura principal completament muntada i protegir-la amb plàstics fins a les Falles.

Peces principals de la falla municipal en el taller de Benaguasil.

LA FALLA MUNICIPAL ES COMPLETA EN EL CENTRE DEL CARMEN

‘Protegeix allò que estimes’ és el lema de la nova falla municipal de València. La finalitat del seu missatge és visibilitzar la degradació dels ecosistemes i la seua afecció a les espècies. Com és habitual, aquesta reivindicació del monument faller s’estendrà més enllà de la plaça consistorial i arribarà al Centre del Carmen Cultura Contemporània (CCCC).

A partir d’aquest divendres 4 de març a les 19.00 hores, el CCCC inaugurarà l’exposició ‘Dulk. Procés natural’. Es tracta d’una mostra que traslladarà als espectadors a l’univers immersiu creat per l’artista valencià.

La falla prendrà forma per a mostrar un ecosistema fragmentat que ha provocat la separació d’una família d’óssos polars. La mare, peça principal del monument, sosté el llegat de la naturalesa sobre el seu llom. Alhora, els seus cadells desorientats pel desglaç deambulen pels carrers de València fins a arribar al Claustre del CCCC.

Dulk presenta l’exposició en el Centre del Carmen al costat de José Luis Pérez i Isabel Puig.
«La història que ens proposa Dulk no és puntual: l’emergència climàtica requereix d’una urgent actuació de tots. ‘Procés natural’ ens ajuda a comprendre aquesta realitat, però també a conèixer més de prop a un artista que ens mostra el poder de la creació artística per a reivindicar-nos com a agents actius, fonamentals per al canvi», ha assenyalat José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i del CCCC.

AIXÍ ÉS DULK, L’ARTISTA DE LA FALLA MUNICIPAL

Dulk és un dels noms més rellevants de la pintura valenciana del moment. El seu cos de treball comença a formar-se en l’art urbà i la pintura mural, a la qual segueix lligat.

L’artista continua investigant i creant constantment noves formes d’expressió a través de diferents mitjans, dibuixos, escultures o fotografies. Fidel a la seua essència, amb una fèrria convicció ecologista de defensa dels ecosistemes i les espècies més vulnerables, convida a l’espectador a formar part d’un imaginari únic, ple d’energia i amb una especial sensibilitat cap al color. Un món oníric amb animals i espais naturals que narren històries personals, universals i úniques.