Las Fallas y el 8M cierran el tráfico de Valencia: horarios de los actos y calles cortadas

Els carrers del centre de València acolliran aquest cap de setmana nombrosos actes que afectaran el trànsit. A més de seguir amb el calendari faller, la ciutat celebrarà el 8 de març: Dia Internacional de la Dona. L’Ajuntament ha habilitat un operatiu per a garantir la mobilitat i el bon desenvolupament de les activitats.

DISSABTE 7 | RONDA FALLERA COTXES DE L’ANTIGOR

El primer dels actes que es desenvoluparà és la tradicional Ronda Fallera Cotxes de l’Antigor. Es concentra a les 10.00 hores a l’Ajuntament i partirà a les 12.00 a la CV500 direcció El Saler. Els carrers per les quals passaran són Marquès de Sotelo, Xàtiva, Alacant, Gibraltar, Filipines, Ausias March i Antonio Ferrandis.

DISSABTE 7 i DIUMENGE 8 | MASCLETÀ

La Plaça de l’Ajuntament de València tornarà a ser escenari de les mascletaes a les 14.00 hores. El trànsit es tancarà en tot el perímetre del centre de 12 a 15 hores tant el dissabte com el diumenge. Així, els vehicles no podran accedir al carrer Colón, Xàtiva, avinguda de l’Oest, María Cristina, Sant Vicent i carrer de la Pau.

DISSABTE 7 | CAVALCADA DEL NINOT I CASTILLO NOCTURNO

El calendari faller continua amb la Cavalcada del Ninot. Donarà començament a les 17.30 hores des de la plaça de Tetuan i continuarà pel següent itinerari: carrer de la Pau, plaça de la Reina, carrer de Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament, avinguda del Marquès de Sotelo i carrer Xàtiva.

A més, en la plaça de l’Ajuntament està previst el tret d’una Mascletà de Colors a les 23.59 hores. Aquesta ocasionarà el tancament al trànsit rodat des de la plaça de Tetuan a partir de les 16.00 hores.

DIUMENGE 8 | VI CARRERA 10K FEMENINA 

El diumenge les convocatòries entorn de la commemoració del Dia Internacional de la Dona són les protagonistes. La primera és la VI Carrera 10k Femenina Dia de la Dona Esportista. Es desenvoluparà entre les 9.00 i a les 11.00 hores aproximadament. Partirà des de l’Albereda en direcció cap a la plaça de Saragossa, en un recorregut circular amb meta de nou en l’Albereda.

DIUMENGE 8 | MANIFESTACIÓ

A la vesprada es desenvoluparà la manifestació «Marxa Mundial de les Dones. València». Arrancarà a les 18.00 hores des del carrer de Xàtiva i discorrerà per l’itinerari que defineixen els carrers Guillem de Castro, Petxina i Blanqueries fins a les Torres dels Serrans.

De manera prèvia a l’inici de la marxa, s’han assenyalat com a zones de concentració els Jardins del Parterre, carrer General Tovar fins a l’encreuament amb el carrer Ximénez de Sandoval, carrer General Palanca, Porta de la Mar, Palacio de Justícia, avinguda Navarro Reverter i Colón.

A més, una confluència s’unirà a la manifestació principal. Recorrerà entre les 16.30 i les 18.00 hores l’avinguda del Doctor Waksman, rotonda Manuel Sanchis Guarner, Peris i Valero, avinguda Giorgeta i Sant Vicent Màrtir fins a l’encreuament amb Guillem de Castro.