juguetes
Se compran, de media, hasta 4 juguetes por niño.

S’acosta el Nadal, l’època més màgica de l’any, omple d’il·lusió i de joguets! Els xiquets prompte començaran a escriure les seues cartes i l’Associació de Fabricants de Joguets vol ajudar-los a triar els seus “Joguets Estavella”, presentant les últimes novetats.

Quins joguets demanaran els xiquets enguany?

Continuen les tendències d’innovació d’anys anteriors en les quals conviuen els joguets tradicionals amb els joguets més tecnològics. Figures de plastilina que cobren vida a través d’una aplicació, nines que ballen amb efecte d’holograma, nines “màgiques”, que munten a cavall, o que ja han complit 40 anys! Bebès que aprenen a caminar, mascotes interactives que mostres els seus sentiments, famílies de conills, esquirols, eriçons, veloços vehicles, pistes interactives, jocs de taula i enginy per a tota la família, motxilles xerraires o joguets de construcció per als més hàbils. Totes aquestes i més són les apostes de Bizak, Hasbro, Llec, Toybags, Famosa, Mattel, IMC, Epoch per a Imaginar i Joguets Cayro per a enguany i que pots conèixer en la web.

Com serà la campanya de nadal?

2016 va ser un any molt positiu per al mercat nacional ja que va créixer un 6,8% situant-se en els 1.352 milions amb més de 76 milions d’unitats venudes i una facturació de la indústria d’1.556.846.268 euros un 10,74% més respecte a 2015.

Per a 2017 i a les portes del Nadal, s’esperen dades igualment positives ja que el creixement del mercat nacional fins al mes d’octubre ha sigut d’un 5%, segons dades facilitades per NPD Group, amb vendes nacionals de 380 milions d’euros.

El gruix de les vendes del sector es realitza durant les últimes setmanes de l’any, concentrades en el mes de desembre amb un 47%, per la qual cosa les setmanes de campanya seran clau. Per categories, s’espera que cresquen les vendes de nines (concretament les nines bebè i minimuñecas), jocs de taula, científics i vehicles (font NPD Group).

En 2016 el consum xiquet/any de joguets va ser de 186,10€ (174,12€ en 2015). Segons dades de NPD, el consum de joguets per xiquet i any a Regne Unit és de 391€ i de 298€ a França. En unitats, els xiquets espanyols van rebre una mitjana de 9 joguets en 2016.

Com apunta José Antonio Pastor, president de l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets, “La qualitat i varietat en categories de producte presents en el mercat espanyol, al costat de la recuperació econòmica i els repunts de consum registrats en els dos últims anys, ens fan tenir una previsió molt optimista de cara a la campanya de Nadal, que estarà molt repartida quant a oferta de marques i productes. La campanya es presenta molt forta les primeres setmanes el que suposarà un gran nombre de joguets esgotats en tendes conforme avance la campanya. Recomane per tant, avançar les compres i no esperar a l’últim moment”.

Els joguets llicenciats, aquells que es corresponen amb les principals estrenes de cinema i televisió, continuen tenint un gran pes per al mercat del joguet amb una quota del 27% (dades a setembre de 2017 facilitats per NPD Group).

Les exportacions de joguets trepitgen fort

A les bones xifres llançades pel mercat nacional del sector, cal afegir la bona marxa de les exportacions en els primers mesos de 2017, ja que fins al mes d’agost s’observa un augment del 20,33%, sobrepassant els 340 milions d’euros.

Europa segueix sent la principal destinació del joguet espanyol, amb Portugal al capdavant, seguit de França, Itàlia i Alemanya. Respecte a les importacions, l’augment és del 7,76%, sent Xina principal país origen de les mateixes.

En paraules de José Antonio Pastor, “Per a un sector que exporta de mitjana el 40% de la seua facturació, un augment del 20,33% és una gran notícia que reflecteix la competitivitat i fortalesa de la indústria del joguet”.

Consells per a comprar

  1. Llija tot l’etiquetatge del joguet tenint en compte les recomanacions de seguretat i d’edat.
  2. Trie el joguet adequat per a l’edat, habilitats i capacitats del xiquet.
  3. No es deixe enganyar per diferències de preus excessives en productes aparentment iguals. Un producte segur és més car de fabricar que un altre que no ho és. La diferència entre còpies i originals sol estar en pitjors materials, mals acabats o deficient funcionament, aspectes que posaran en risc la seguretat dels usuaris.
  4. Adquirisca sempre joguets en comerços o tendes on-line de confiança.
  5. Seguisca acuradament les instruccions de muntatge i d’ús del joguet, no modifique les característiques del joguet.
  6. Descarte i separe per al reciclat tots els envasos.
  7. Supervise el joc del xiquet. Assegurant-se que tots els joguets s’utilitzen de la forma indicada i són adequats a l’edat i habilitats del xiquet.
  8. Examine periòdicament els joguets comprovant el desgast o parts trencades que podrien causar lesions o altres riscos per a la salut i la seguretat del xiquet.
  9. Ensenye als seus fills a guardar els joguets per a evitar accidents.
  10. Si descobreix un problema de seguretat en el joguet, comunique-ho sempre al fabricador i a les autoritats públiques.