movilidad

L’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) en col·laboració amb la Universitat de València ha presentat en el claustre del Centre Cultural La Nau l’exposició ‘Visca el carrer! La transformació de la mobilitat i l’espai públic’. La mostra, que podrà visitar-se fins al 18 de març, té com a objectiu reflexionar sobre l’espai urbà a través d’experiències avantguardistes de ciutats com Nova York, París, Barcelona, Sant Sebastià o Pontevedra, i recordar com quasi totes aquestes experiències reeixides van trobar resistències per la por al canvi.

Per a açò, el Claustre de la Nau està totalment intervingut amb pancartes, vídeos, instal·lacions i fotografies de gran format. Es planteja un recorregut per deu espais sobre el paper, sempre en construcció, de les ciutats i la dimensió humana dels espais urbans, que defensen figures de l’urbanisme internacional, com l’arquitecte danés Jan Gehl o l’activista nord-americana Jane Jacobs, les aportacions de la qual estan presents en la mostra.

L’espai urbà està en constant transformació, per açò l’exposició tracta de centrar el debat en aqueix procés de canvi i la seua manera d’afrontar-ho. A través del recorregut proposat, la mostra presenta la discussió sobre el paper que li dóna la societat al carrer i quin haver de ser el seu protagonisme en la composició de la ciutat. Com a eix vertebrador, i de permanent debat, apareix la mobilitat i en el centre d’ella, el transport públic, el protagonisme del qual en el carrer s’intensifica quan es produeix aqueix canvi de paradigma i transformació.

Per a explicar aqueixes transformacions, la mostra no limita la seua mirada a la situació actual sinó que amplia el seu focus a dècades anteriors per a entendre el present i intentar fer projeccions de futur. En aquest sentit, i amb l’objectiu de dotar dels mecanismes necessaris que enriquisquen el debat, els responsables de l’exposició han intervingut el Claustre de la Nau presentant-ho com “una enorme plaça on es viatja de la mort del carrer al seu cant a la vida”.

Pancartes, vídeos, instal·lacions, fotografies en gran format i mostres d’intervencions en altres ciutats, són part de l’atractiu d’aquesta mostra que comptarà amb visites guiades, una sèrie de taules redones, conferències i un cicle de cinema

L’exposició, podrà visitar-se sempre que estiga obert l’edifici de la Nau. L’horari d’obertura és de dilluns a dissabtes de 10.00 a 20.00 hores i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores. Des de la institució recomanen visitar el seu web per a conèixer l’horari en dies festius.