Obra de la colección 'Cazando impresiones' de Joaquín Sorolla.
Cazando impresiones

La Fundació Bancaixa oferirà al llarg de 2020 dos exposicions de Joaquín Sorolla amb la col·laboració del Museu Sorolla de Madrid i la Fundació Sorolla, aprofundint en la seua trajectòria de difusió de l’obra d’artista valencià, una de les referències en la col·lecció pròpia d’art.

Durant el primer semestre, es desenvoluparà la mostra “Cazando impresiones” que permetrà portar a València un total de 227 obres pertanyents a l’exposició desenvolupada en 2019 pel Museu Sorolla de Madrid i el Museu de Belles arts de Bilbao, espai on estarà fins al 23 de febrer.

La presentació a València inclourà una ampliació del discurs expositiu en el que conviuran obres de xicotet format al costat d’altres de mitjà i gran format, permetent apreciar el procés creatiu del pintor valencià i incorporant obres no exposades a Madrid i Bilbao.

En el segon semestre està prevista la mostra “Sorolla en femenino” amb una lectura de la presència de la dona en l’obra del pintor. Totes dos mostres inclouran obra procedent del Museu Sorolla, la col·lecció de la Fundació Bancaixa i col·leccions particulars.