Exposición del Ninot

L’Exposició del Ninot obri de nou les seues portes a la sala Arqueríes del Museu de les Ciències.Les Falleres Majors de València, Marina Civera Moreno i Sara Larrazábal Bernal, juntament amb les seues Corts d’Honor, han sigut les encarregades d’inaugurar l’exposició en la qual descansen els vora 700 ninots de les diferents comissions pertanyents a Junta Central Fallera.

A la inauguració no han volgut faltar els diferents representants dels partits polítics de la ciutat, així com diferents personalitats del món faller, una representació del gremi d’artistes fallers…qui, després d’assistir a l’obertura oficial de les portes de l’exposició, han realitzat el primer recorregut per a gaudir del gran treball que han presentat les diferents comissions falleres.

Exposición del Ninot

Entre les figures ,que es troben repartides en els més de 3600 metres, enguany destaquen les dedicades al centenari del València C.F, a la Mare de Déu dels Desemparats (en la secció infantil), i com no, les figures dedicades a enaltir el paper de la dona dins de la festa fallera i fora d’ella.

Exposición del Ninot

A més enguany no falten les figures en les quals els iaios són els vertaders protagonistes, ja siga disfressant-se d’Halloween, cuidant d’animals en Hawái o representant la típica escena valenciana (en una cuina, o eixint a pescar amb els néts).

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, no s’escapa enguany tampoc de les flames, encara que amb una presència menor que en edicions anteriors, destacant la figura en la qual apareix a coll del president de la Interagrupació Jesús Hernández, escena que el propi Fuset s’ha pres amb bon humor.

Exposición del NinotTambé és molt destacable la reivindicació dels artistes fallers al seu ofici, la crítica i sàtira política en la qual apareixen Mónica Oltra o Joan Ribó, entre uns altres…i també les escenes dedicades al gran món del cinema, amb Jack Sparrow, el Joker de Batman…El doctor Pedro Cavadas i la seua labor solidària a Àfrica, tampoc se salvaran del foc enguany.

L’Exposició estarà oberta al públic des del dia 2 de febrer. Ara ja només toca esperar al 14 i 15 de març per a conèixer els qui seran els ninots triats per a salvar-se del foc. Com cada any, seran els visitants a l’Exposició qui decidisquen amb els seus vots, el Ninot Indultat infantil, i el Ninot Indultat de la falla gran.

Los primeros “ninots” ya duermen en el Príncipe Felipe

La policia local de Valencia busca…Ninots