roaming

Queden dos dies perquè el roaming siga història ja que a partir del 15 de juny, els usuaris de telèfons mòbils pagarem el mateix, tant per les trucades com per navegar per internet ja estiguem a Espanya o en qualsevol país de la Unió Europea.

La itinerància mòbil o roaming, és el sobrecarregue que s’aplica a la nostra tarifa normal si utilitzem el nostre Smartphone en l’estranger. Pel que, amb aquesta nova norma, cridada ‘Roam like at Home’, les companyies telefòniques eliminen aquest sobrecost, per la qual cosa pagarem la mateixa tarifa que tinguem contractada.

La fi del roaming tindrà vigència en tots els 28 països que formen part de la Unió Europea. El Regne Unit també eliminarà la itinerància el mateix dia però negociarà amb Brussel·les de nou aquesta norma a partir donen Brexit pel que podrien tornar els sobrecargos a Anglaterra.

A la pregunta de si la companyies pujaran els preus de les tarifes nacionals, la resposta és ambigua però pot ser que hi haja un xicotet augment de les trucades per a “compensar els menors ingressos de la fi del roamning”, però és una dada que encara no és clar, per la qual cosa caldrà esperar per a saber la decisió final.