S.Ferris- La Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana 2021 arranca el dimecres 14 d’abril des d’Elx i finalitzarà el diumenge 18 d’abril a València. La prova ciclista consta en total de 615’7 quilòmetres en cinc etapes que passaran per més de 70 localitats. A causa de la pandèmia de la Covid, tan sols s’anuncien les poblacions d’eixida i arribada per a evitar aglomeracions de públic en les carreteres.

Recorregut i perfil d’etapes

La carrera començarà el dimecres 14 d’abril des del Palmerar d’Elx amb una etapa de mitja muntanya. En total es recorreran 166 quilòmetres fins a la meta a Ondara.

La segona etapa, amb eixida i arribada a la ciutat d’Alacant, tindrà un recorregut de 184 quilòmetres. Aquesta etapa se celebrarà el dijous 15 d’abril.

Com a gran novetat d’aquesta edició, l’etapa regna passa del dissabte al divendres 16 d’abril. Així doncs, recorrerà 160 quilòmetres de llarg a llarg de la província de València. Amb eixida a Torrent i arribada en l’Alt de la Reina, a Dos Aigües.

El guanyador de la carrera es decidirà en la quarta etapa, per a la qual s’ha recuperat una prova cronometrada individual. El dissabte 17 d’abril, es recorreran 21 quilòmetres, amb eixida a Xilxes i arribada a la platja d’Almenara.

L’última etapa -diumenge 18 d’abril- eixirà de Paterna i finalitzarà a València. Per això, tindrà el recorregut, pla i curt, habitual de 95 quilòmetres d’altres edicions. Un traçat que servirà per a la celebració de la prova femenina.