Falta poc per a les celebracions nadalenques i la ciutat de Torrent calfa motors per a gaudir d’una programació que, des de l’àrea de Transparència i Activitats Lúdiques de l’Ajuntament, s’ha dissenyat per a tots els gustos i totes les edats. El tret d’eixida va tenir lloc divendres passat dia 8 amb l’espectacle lumínic i musical que va tenir lloc al costat del Ficus de l’Avinguda després del castell de focs artificials en la Torre amb motiu de la Inmaculada.

Activitats infantils

Els més xicotets gaudiran d’unes vacances nadalenques de pel·lícula en el “Cinema familiar per a Nadal”. La sala de Cinema CAM obri les portes cada diumenge al matí per a emetre una programació de pel·lícules, tant en valencià com en castellà, com Zootròpolis, **Carlitos i Snoopy o Atrapa la bandera, entre unes altres.

D’igual manera, a partir del dia 24 de desembre, en la carpa instal·lada al costat de la Torre, la programació infantil estarà repleta de jocs, animació i teatre. També podran gaudir de la Fira d’atraccions, que com a novetat enguany, canvia d’emplaçament i se situarà enfront del Centre Comercial Las Américas des del dia 15 de desembre al 14 de gener.

Gran Espectacle audiovisual al final de la Cavalcada de Reyes

Però el moment més esperat per als xiquets i xiquetes serà la nit de Reyes. Melchor, Gaspar i Baltasar, acompanyats dels patges reals, arribaran a Torrent muntats en tres autobusos de dos pisos, des dels quals repartiran il·lusió, emoció, però sobretot caramels, peluixos i pilotes. Perquè els més xicotets puguen arreplegar molts dolços se’ls lliurarà una “Mesura” de cartó; una iniciativa que des del consistori torrentí s’ha dissenyat després de l’èxit de l’any passat.

Es repartiran entre tots els xiquets de la ciutat 7.000 “mesures” per a poder arreplegar els 20.000 **snacks sense gluten, més d’un milió de caramels, 5000 pilotes de plàstic i 2200 peluixos que es llançaran des de les diferents carrosses i els quatre autobusos de dos pisos des d’on les seues Majestats saludaran al llarg del trajecte als més xicotets.

En la cavalcada participaran més de 600 persones, entre ells els representants del teixit associatiu de la ciutat, col·lectius festius, tradicionals, veïnals, culturals i esportius: Falleres Majors i les seues respectives corts d’honor, representants de Moros i Cristians, Setmana Santa, cases regionals, equips de gimnàstica ITVECA i Club Torrent, Torrent CF, Club de Tennis Torrent, membres dels playbacks fallers, Kangoo Torrent, Hortaclàssics, Cercle Catòlic, Va unir Musical de Torrent i Club La Rabosa Moters.

La nit màgica culminarà, per vegada primera a Torrent, amb un gran espectacle audiovisual. Una història “màgica” realitzada amb la tècnica de mappings que serà projectada sobre una reproducció a grandària real de la façana de la Casa de la Cultura, antic Ajuntament, que servirà d’escenari per a l’aparició i salutacions de les seues Majestats d’Orient. Allí rebran la clau de la ciutat mans de l’alcalde Jesús Ros i baix la balconada del qual els Reis rebran a tots els xiquets que vulguen acostar-se fins a ells abans d’anar al llit en una nit tan especial.

Esport i solidaritat

D’altra banda, l’esport estarà present enguany amb la carrera Sant Silvestre; una competició solidària que ja s’ha convertit en una cita clau en el calendari nadalenc **torrentino i que se celebrarà el dia 29 de desembre. Cada any se sumen més participants que, disfressats de manera molt original, corren en benefici del Punt d’Aliments.

Campanadas i any nou

L’any començarà amb una gran festa, com ja és tradició, en la plaça de l’Església, on les campanadas de l’Església Arciprestal marcaran l’inici d’any nou i acomiadaran el 2017. Més tard, la celebració continuarà al compàs de la bona música en una carpa instal·lada al voltant de la Torre, organitzada per la Federació de Moros i Cristians.

Premis i campanyes

L’ajuntament, a través de l’empresa municipal Idea’t, ha dissenyat una campanya per a fomentar el comerç local en dates tan assenyalades com a nadal i premiar a la ciutadania per les seues compres. En total són 77 comerços els que s’han adherit a la iniciativa “La **sort t’espera **als **comerços de Torrent”; la qual està dividida en dues fases: en la primera se sortejaran 23 premis d’entre 100€ i 300€ i en la segona 12 premis amb descomptes per als comerços participants.

A aquesta campanya se sumisca l’organitzada per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià: “Per Nadal i Reis, menja trenca i tortell”, que fomenta entre la població el lèxic nadalenc en valencià. A més, el trenet de nadal recorrerà els carrers per a ajudar al fet que la gent arribe als comerços del municipi per a realitzar les seues compres nadalenques de manera més còmoda.

Música i teatre. Nadals de Teatre

Les arts escèniques prendran el Auditori La bella durmiente, Carol&Christmas i Hi ha alguna cosa més avorrida que una princesa rosa? i el Concert de Cap d’Any, són solament una mostra de les ofertes d’oci cultural que des de l’Ajuntament es programen en el AUDITORI.

Aprofitant aquesta festivitat s’ha instal·lat una pantalla led per mòduls en la façana del consistori per a informar als ciutadans de la programació nadalenca i desitjar unes bones festes. És una prova pilot d’una nova forma de comunicació amb la ciutadania, que es pretén mantenir al llarg del temps permetent la reducció de costos en comunicació i informació.