L’Espai Dóna de l’Ajuntament de Burjassot es va crear en 2006 per a donar resposta als casos de violència de gènere que podien donar-se a la ciutat ja que els percentatges que aconseguien aquests casos la situaven com la primera causa de violència exercida sobre la dona. Des de llavors, un equip persones treballa diàriament per a ajudar les dones que, pel nero fet de ser-ho, sent que estan vivint un episodi de vulnerabilitat.

El Ayuntamiento de Burjassot.

Des d’aquest organisme es treballa des de la base, ja que l’Educació dels més joves és fonamental per a canviar una situació que es viu en moltes famílies. Però malgrat les xifres que es coneixen diàriament, la situació ha millorat amb els anys.

I és que l’optimisme està present en aquest organisme. Burjassot és pioner en protocols per a acabar amb la violència masclista encara que afirmen que encara queda molt per fer.

Per a solucionar aquest tipus de problema, en l’Espai Dóna ho tenen clar: la ciutadania ha de col·laborar.

L’Espai Dóna de Burjassot no descansa en la seua obstinació per ajudar a totes les dones per a que busquen ajuda per a superar una situació com aquesta. El que demanen és que denuncien ja que és el primer pas per a acabar amb l’infern que moltes d’elles estan vivint.