El gran congrés econòmic-digital Webit se celebrarà a València al juny de 2020. Així ho ha anunciat el conseller delegat i fundador del Webit, Plamen Russev, durant la inauguració de l’edició 2019 que ha arrancat a Sofia (Bulgària) i per a la que competien un total de 27 ciutats de tot el món.
En la cita ha estat present la regidora de Turisme, Sandra Gómez, qui havia apostat per impulsar la candidatura de València amb l’objectiu de portar un congrés que suposaria un impacte econòmic de 60 milions d’euros per a la ciutat i la creació de 1.000 ocupacions.
Segons Gómez, per l’envergadura del congrés, este se celebrarà previsiblement en Fira València encara que a més es comptarà amb altres seus satèl·lit entre les quals podria incloure’s La Marina.
L’alcalde Joan Ribó ha considerat aquesta elecció d’importància per a la ciutat per tres motius: “l’atracció de milers de visitants, l’impuls que donarà a l’ecosistema startup i innovador local i per la celebració d’un nou certamen internacional en Fira València”.
Webit, fòrum de referència d’empreses emergents
Webit és un Festival Digital i d’Innovació europeu, considerat un dels millors esdeveniments tecnològics internacionals en el sector. Comprèn una comunitat global important d’innovadors, emprenedors, investigadors, polítics, inversors i fundadors.
Este esdeveniment, en el qual s’exhibeixen les innovacions més impactants, reuneix a més de 30.000 assistents de més de 111 països; 500 inversors, més de 500 periodistes de mitjans internacionals, 300 exhibidors, més de 430 ponents de tots els racons del planeta amb els discursos més admirats per la seua visió de futur, i acull la celebració de fòrums de 15 indústries diferents. A més, 4.000 startups van participar en l’últim fòrum a Sofia i 200 startups van ser seleccionades per a fer presentació i exhibició (també gratuïta).
Impacte econòmic
L’impacte financer del Webit Festival suposa una combinació d’ingressos directes a través de viatges, turisme i allotjament, creació d’ocupacions i inversions directes, a més d’un alt benefici indirecte, posicionant a la ciutat com un dels principals punts d’inversió i tecnologia d’Europa (marca ciutat).
Així doncs, s’estima en 60 milions l’impacte directe en l’economia local per cada edició del festival, segons les dades de l’organització, així com més de 80.000 impactes en tv, blogs, publicacions articles i entrevistes amb un valor de la cobertura en mitjans per import de 14,4 milions.
A més, es preveuen 200 esdeveniments col·laterals desenvolupats i reserves de 20.000 nits d’hotel. Tot això implica 1.000 ocupacions amb motiu de l’organització, un impacte en sector tecnològic de 1.500 i una obertura d’11 oficines internacionals a la ciutat.