Segons confessa, les seues famílies es van quedar sorpreses amb la idea. «A la nostra família li va xocar una mica. Al principi era normal aqueixa por perquè estàvem treballant amb un contracte indefinit. Era tornar a la incertesa i tornar a necessitar de l’ajuda econòmica seua. Ens preguntaven si estàvem segurs», relata.
Malgrat els advertiments del seu entorn, Pilar i Paco van decidir apostar per Pantala. «Nosaltres teníem molt clar el que volíem fa», assegura la cofundadora. Així mateix, ens confessa que no era la primera vegada que s’embarcaven en un projecte junts. «Durant la carrera vam fer un xicotet projecte d’una aplicació de voluntariat de la qual la Creu Roja ens va adquirir uns drets d’ús».
València, la ciutat que va veure nàixer a Pantala
Malgrat comptar amb aqueixa experiència prèvia, Pilar assegura que l’inici va ser molt complicat. «El que si que vam fer bé va ser envoltar-nos de gent que sap molt», afig la jove. En aquest sentit, l’emprenedora confessa que la ciutat de València ha jugat un paper important.
Els dos fundadors de l’empresa van decidir agafar l’AVE Madrid-València per a provar sort en la acceleradora Climate-KIC. Amb un PowerPoint sota el braç i amb moltes ganes de fer realitat la seua proposta, els joves es van presentar al concurs de l’acceleradora europea. «Entrem. A partir d’ací passem per totes les fases. Gràcies a això ens va donar tot l’impuls econòmic per a fer un xicotet pilot. Aconseguim també la formació i els contactes».
A més de gaudir de totes aquestes oportunitats, els joves aprofitaven també per a fer una passejada per la platja i entrar en contacte amb els valencians. «A nosaltres ens encantava anar a València», confessa la jove, qui es lamenta que les últimes trobades amb l’acceleradora hagen sigut online.
Olmedo: “En el confinament tanquem la primera ronda d’inversió”
Malgrat privar-los de visitar la capital del Túria, la pandèmia ha afavorit a la creació de l’empresa. Mentre que la majoria de la societat es decidia entre la cuina o fer exercici, Paco i Pilar van donar forma a Pantala. «Va ser durant el confinament quan tanquem la nostra primera ronda d’inversió. També tanquem totes les marques, tanquem equip i definim operacions». Al llarg d’aqueixos tres mesos, els joves van finalitzar els tràmits per a posar en marxa Pantala en el mes de juny.
Malgrat això, la pandèmia també ha portat conseqüències negatives. «Sí que és cert que durant aquests últims mesos hem notat que amb les restriccions la gent no eixia de casa«. Per això, l’empresa no ha protagonitzat el creixement que tenien previst els seus fundadors. No obstant, tots dos es mostren positius amb la seua causa: un consum de moda sostenible.
Segons confessa la jove, a Espanya cada vegada hi ha més interès per aquest tipus de propostes. «Ho notem, veiem que va evolucionant. Potser més a poc a poc que en altres països». No obstant això, els joves han decidit no tirar la tovallola, perquè creuen que el seu model de negoci serà la manera de consumir moda en el curt-mitjà termini. «A la gent que arriba la sembla guay que cerquem marques nacionals amb tot el tema del consum local», assegura.
Amb la moda sostenible per bandera i seguint l’exemple de l’empresa estatunidenca, Pilar té clar el seu objectiu: «assentar-nos a Espanya com a líders en el lloguer de moda de disseny espanyol». «I després expandir-nos a la resta d’Europa», afig convençuda a l’altre costat del telèfon.