L’enginyera Ana Blasco, per serendipia en les investigacions amb la patent per a la construcció de monuments fallers, ha patentat un material aïllant tèrmic, acústic i ignífug a força de palla d’arròs i elements naturals reciclats d’origen vegetal, el Hyperin.
L’enginyera valenciana Ana Blasco , juntament amb l’arquitecte Tomás Llorente investigaven a la recerca d’un material que fóra capaç de substituir el poliestirè tan comú en els monuments fallers i tan contaminant, i s’han trobat casualment amb un producte que auguren revolucionari per a la construcció pel seu baix cost i excel·lents qualitats ignífugues i aïllants, a més de la seua sostenibilitat.
El material anomenat hyperin, és una massa composta de palla d’arròs (encara que pot elaborar-se amb palla de qualsevol cereal) mesclada amb plàstics reciclats oposats en els oceans.
És un aïllant tèrmic i acústic, que té resistència al foc superior a 240 minuts, és regulador de la humitat, versàtil i que a més d’econòmic és sostenible per tractar-se d’un compost de residus agrícoles .
El projecte, al que ja li ha tirat l’ull Juan Roig a través de l’acceleradora i incubadora d’empreses Lanzadera , està en llançadora des de setembre i es troba entre les millors patents de tota Espanya, a punt de signar obres en diferents ciutats amb Alacant, Almería…
A l’abril a més s’utilitzarà aquest material dins d’un projecte pilot, desenvolupat al costat de l’ONG Hola Mèxic en un camp de refugiats en Jalisco.
Dimarts que ve dia 12 de febrer, dins del programa Vive las Fiestas que presenta i dirigeix José González comptarem amb l’enginyera Ana Blasco que ens comptarà tots els detalls d’un projecte que està disposat a revolucionar el món faller i el de la construcció.