El sentit privilegiat dels gossos els permet detectar el coronavirus en humans. A València, un grup d’ensinistradors  ha preparat als seus gossos i li ha oferit a Sanitat utilitzar aquesta eina per a detectar la Covid.

L’olfacte dels cans és 40 vegades superior al dels humans i és capaç de detectar el coronavirus, entre altres malalties. A València, un grup d’ensinistradors ha oferit a Sanitat el seu ramat de gossos ensenyats. Es fan cridar Covid K9-Alert i, avui, han visitat les instal·lacions de 7 Televalencia per a oferir-nos una demostració.

Aquests gossos són capaços de detectar explosius, drogues i altres substàncies. Només necessiten una mostra de l’olor del coronavirus per a poder ensenyar-los a detectar el virus en humans. Per això, han sol·licitat la col·laboració amb Sanitat.

Aquesta nova eina és molt més ràpida i eficaç. Els gossos són capaços de filtrar a 250 persones en una hora. A més, un estudi de la Universitat d’Hèlsinki, confirma que l’eficàcia de l’olfacte dels gossos és fins i tot superior a la d’una PCR. A més, les autoritats d’alguns països ja estan utilitzant als cans per a detectar el virus. A Alemanya distingeixen la saliva d’una persona sana a la d’una amb coronavirus. A França, també, però amb la suor. Serà Espanya la següent?