Cheste

La Regidoria d’Igualtat i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cheste, davant la imminent aprovació dels pròxims Pressupostos Generals de l’Estat per a 2017, convoquen el pròxim 19 de juny a les 21 hores, a un tancament reivindicatiu i ple de contingut, en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Cheste.

El propòsit d’esta acció tan significativa és demanar al Govern Central un augment en 120 milions d’euros de l’assignació pressupostària destinada a igualtat i a la prevenció i lluita contra la violència masclista.

L’acte tindrà començament este dilluns, 19 de juny, a les 21 hores, i finalitzarà a les 00.00 hores. Des del consistori es vol posar el focus sobre una de les xacres socials que tantes víctimes deixa any rere any. Així, durant les hores de tancament s’han preparat diverses activitats per a conscienciar sobre la violència masclista.

Actes durant el tancament

Durant quatre hores s’han programat una sèrie d’actes que a continuació es detallen.

-21.00h. Presentació de l’Acte i lectura d’un Manifest.

-21.15h. Projecció del documental “No voleu saber per què les maten? Per res.

-22h. Sopar de sobaquillo

-22.30h. Lectura dramatitzada de “Carta a un maltractador”

-22.45h. Homenatge Dones Assassinades 2017

-23h. Lectura de poemes i cançons amb temàtica reivindicativa contra el masclisme.

Promogut per les regidories d’igualtat i de cultura, tant Ainoha Albiach com a Mª Ángeles Llorente, es mostren contundents per a dur a terme esta reivindicació.

“Una societat que presumeix de democràtica i civilitzada no es pot permetre ni una mort més, per açò amb esta acció insistim perquè el Govern Central augmente el pressupost general per a la prevenció de la violència masclista”, conclou Mª Ángeles Llorente, regidor de cultura.

“Esperem la participació de totes les persones, tant homes com a dones, que rebutgen la violència contra les dones en totes les seues manifestacions. Per açò és important que se’ns senta amb estes accions per a fer arribar al Govern de l’Estat la necessitat d’invertir en educació, prevenció i control del maltractament a les dones”, apunta Ainoha Albiach, regidor d’Igualtat.