El restaurant La Taverna Il Cammino dei Briganti d’Albal es va proclamar, divendres passat 3 de maig, guanyador del concurs del Millor Cremaet del Món, en la categoria creativa, en la tercera edició de Fiescrem, la Fira de l’Esmorzar i del Cremaet de Xeraco.

Una vegada més aquest restaurant italià amb arrels napolitanes, regentat per Gianpaolo Gori i Alessandra Mangiafico, situa a la localitat d’Albal, en l’olimp de la restauració, i aquesta vegada, ha sigut amb una sorprenent elaboració del que es considera la millor manera de coronar un bon esmorzar valencià, un ‘Cremaet’.

La creació ha sigut obra del barista Adrián Lara Sierra, i és una versió molt atrevida que inclou entre els seus ingredients, llima, infusió de llima amb rom blanc que li dona aqueix color tan intens, mel, canyella i herba-sana, a més dels ingredients clàssics d’aquest cigaló i que ha aconseguit conquistar als jutges d’aquest concurs en el qual han participat bars i restaurants de tota la Comunitat Valenciana.

INGREDIENTS DEL CREMAET

Aquests ingredients, així com els seus múltiples premis i reconeixements obtinguts en concursos nacionals i internacionals – el mes d’octubre passat es van proclamar campions, en la categoria de pizza napolitana, en el 7º Campionat Espanyol de Pizza per passió celebrat a Granada – han sigut reclam per a amants de la cucina italiana de tota la geografia valenciana, «ve gent de Castelló de Gandia, de Cullera a provar les nostres pizzes», per als quals els quilòmetres, no han sigut un impediment per a desplaçar-se fins a Albal a provar aqueixa massa de les pizzes que reposa entre 24 i 48 hores i que amb tanta manyaga elaboren la seua pizzaiolo, Tommaso Cristiano i Gianpaolo.

Des de fa una setmana aquest magnífic referent culinari italià, suma, gràcies al seu ‘Estiu Verd’, una excusa més per a acudir a aquesta localitat de l’Horta Sud. La Taverna es troba en el número 4 del carrer Alcàsser.