La EMT suprime cuatro líneas de autobús y cambia el nombre de 300 paradas
La EMT suprime cuatro líneas de autobús y cambia el nombre de 300 paradas

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) introduirà en els pròxims dies canvis la xarxa de transport públic. Entre les novetats destaca la simplificació dels noms d’un 25% de les parades i la conversió de les línies circulars 79 i 80 en la C2, i de la 89 i 90 en la C3.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha sigut el responsable d’informar sobre les modificacions. Segons aquest, les novetats arriben perquè la xarxa de l’EMT “siga més accessible i intuïtiva”.

El principal canvi és la desaparició de les línies 79, 80, 89 i 90 que se simplifiquen en dues noves. “Com sabeu, la nostra xarxa té tres línies circulars que recorren els diferents anells de la ciutat. A la primera que li atorguem aquest caràcter de circular va ser a la C1 Centre Històric en 2020. Durant aquest temps, la ciutadania ha pogut interioritzar el concepte de circularidad en la xarxa i s’ha acostumat totalment a aquesta denominació. Per això, a partir de l’1 de febrer, farem un canvi en la denominació de les altres dos línies circulars. Les línies 79 i 80 passaran a dir-se C2 i les línies 89 i 90 seran la C3“.

“Amb aquesta acció aconseguirem que la xarxa siga molt més comprensible i intuïtiva. De fet, moltes persones ja es refereixen a elles com ‘les circulars’ de manera informal”, ha afegit Grezzi.

Pla de les noves línies C2 i C3 de València.

L’EMT CANVIA EL NOM DEL 25% DE LES PARADES

“Després de valorar-ho amb els membres del consell consultiu, també hem decidit canviar el criteri únic de denominar les parades amb l’encreuament de carrers. A partir d’ara, tindrem en compte si estan situades prop d’un punt icònic de la ciutat o una parada de metro, per a atorgar-li aqueix mateix nom. D’aquesta manera, serà molt més senzill saber en quina parada baixar-se del bus en aquests punts que solen atraure una major mobilitat”.

Per exemple, en el cas de la C1, es canvia el nom d’algunes parades com la de l’IVAM; Torres dels Serrans; plaça de la Reina o Xàtiva. En total, es canviarà el nom d’unes 300 parades, un 25% de les parades aproximadament).

A més, fins ara en els frontals dels autobusos apareixia l’origen i la destinació de la línia. Això, segons Grezzi, generava alguna confusió a l’hora de saber cap a on es dirigia. Per això, s’ha optat per mostrar només el punt de destinació perquè siga més intuïtiu. “En altres ciutats s’utilitza aquesta fórmula i funciona molt bé”, ha destacat el regidor.