EMT
GRAFCVA8107. VALENCIA, 30/09/2019.-Imagen de las cocheras de la EMT de la ciudad de València.El fraude de 4 millones de euros denunciado por la EMT de Valencia se ha cometido falsificando las firmas de los dos apoderados de la empresa para ordenar ocho transferencias con destino a la cuenta de un banco en China, en concreto Hong Kong. El Comité de Empresa de la EMT de Valencia se reúne este lunes para valorar la situación. EFE/Kai Försterling

La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Català, ha reclamat la destitució “immediata” del gerent de l’EMT en saber-se, per la declaració de la treballadora acomiadada, que ja estava treballant quan es va produir el saqueig.

El gerent, Josep Enric García, s’havia reincorporat de les seues vacances al seu lloc de treball el dia 9 de setembre i en els dies successius va ser quan de van produir cinc de les vuit transferències.

Per això, l’edil popular ha assegurat aquest dimecres que “no hi ha excusa possible” perquè l’alcalde, Joan Ribó, mantinga al gerent “ni un minut més, i menys després de saber que durant l’acompliment de les seues responsabilitats es van sostraure una gran part dels quatre milions”.

Els consellers del PP en l’EMT Marta Torrado i Carlos Mundina han presentat aquest dimecres davant la Inspecció de Treball i la Seguretat Social una denúncia pels possibles il·lícits laborals que es van produir en l’empresa entre els dies 3 i 23 de setembre, quan es van produir les transferències a la Xina per valor de 4 milions d’euros.

La denúncia es fonamenta en el fet que la directora de Gestió i Finances de l’EMT continuava ordenant pagaments, malgrat estar de baixa. Aquests fets, segons la portaveu del Partit Popular María José Catalá, “posen en evidència el descontrol absolut que hi ha en l’EMT i fins i tot revelen que no se substitueixen les baixes mèdiques de treballadors que tenen funcions sensibles en la comptabilitat i procediments de pagament de l’empresa”.

Per la seua part el grup municipal Ciutadans ha demanat a l’empresa operadora del servidor de l’EMT que confirme si aquest va patir algun tipus d’intrusió els mesos previs a l’estafa.

Concretament s’ha sol·licitat a Telefónica, operador dels servidors informàtics de l’EMT , mitjançant un burofax, que confirme si els sistemes informàtics de l’Empresa Municipal de Transport funcionen correctament i no han patit cap mena d’intromissió externa, tal com va indicar el Vicealcalde de València, Sergi Campillo.

El portaveu de Cs, Fernando Giner, ha qualificat de “necessari” conèixer més dades sobre la custòdia i protecció de la informació del servidor relacionada amb l’estafa. “És una informació valuosa per a poder determinar l’ocorregut”, ha apuntat.