La EMT refuerza su servicio durante los días de Fallas

Els carrers comencen a omplir-se de vida. Amb la plantà de monuments i la col·locació de les carpes, el centre de València es tanca al trànsit. Per això l’Empresa Municipal de Transports (EMTreforçarà el seu servei per a adaptar-se a les necessitats dels actes fallers i garantir els desplaçaments en transport públic. L’empresa realitzarà un seguiment en directe de la situació al carrer per a adaptar el dispositiu segons les necessitats.

Com cada any, l’EMT ha treballat en coordinació amb els serveis municipals per a planificar aquest dispositiu. A causa de la singularitat d’enguany, l’EMT té previstes mesures especials. Destaquen les reguardes diàries formades entre quinze i vint conductors que estaran preparats en cotxera per a eixir al carrer en cas de necessitat.

A causa de les restriccions de trànsit, des del 2 de setembre fins a la Cremà, la línia C1 quedarà suprimida. La resta de línies es reorganitzaran per a garantir la mobilitat de les persones usuàries. Tota la informació s’anirà proporcionant a temps real a través de les xarxes socials, app institucional i web.

Durant aqueixos dies hi haurà dos zones on les línies faran parades provisionals. La primera d’elles, a l’entorn de la Plaça d’Espanya. La segona, en el bescanviador Tetuan-Porta de la Mar. Els dies d’Ofrena aquestes limitaran el seu recorregut entre el pont del Reial i de l’Exposició. Finalment, les línies transversals modificaran el seu trajecte per les grans vies durant el tall del centre.

El aparcament Centre Històric-Mercat Central quedarà restringit a partir del 2 de setembre. Només podran accedir vehicles abonats, residents i personal amb autorització.

PUNTS INFORMATIUS

L’EMT ha posat en marxa un dispositiu especial d’informació. En ell, el personal explica als usuaris sobre les alternaciones en el servei en diferents punts de la ciutat. Entre els assenyalats els bescanviadors de Xàtiva-Estació del Nord i de Tetuan-Porta de la Mar.

A més, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania reforça el seu servei. Atendrà les consultes de les persones usuàries el diumenge 5 de setembre a través de l’atenció telefònica, de missatgeria (whatsapp i telegram) i xarxes socials.