EMT
GRAFCVA8107. VALENCIA, 30/09/2019.-Imagen de las cocheras de la EMT de la ciudad de València.El fraude de 4 millones de euros denunciado por la EMT de Valencia se ha cometido falsificando las firmas de los dos apoderados de la empresa para ordenar ocho transferencias con destino a la cuenta de un banco en China, en concreto Hong Kong. El Comité de Empresa de la EMT de Valencia se reúne este lunes para valorar la situación. EFE/Kai Försterling

L’Ajuntament de València augmenta per a 2020 en més de dos milions d’euros la seua aportació a l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT), que se situarà en els 67,79 milions d’euros, un 3,5% més que enguany, quan ha sigut de 65,5 milions, d’esta manera el govern municipal manté la tendència dels últims anys d’incrementar la inversió en el transport públic.

El president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha explicat que mentre que entre els anys 2012-2015 l’anterior govern municipal aportava, amb xicotetes variacions, uns 55 milions d’euros, el govern de Joan Ribó va incrementar en 2016 aquesta aportació fins als 59 milions i la tendència s’ha mantingut en els últims anys: 60 milions en 2017; en 2018, 62,65 milions, i l’any passat, 65,5 milions.

Els pressupostos per al pròxim any es presentaran el dimecres al Consell d’Administració i preveuen uns ingressos de 47,4 milions d’euros, enfront dels 46,9 milions d’enguany. Aquest increment de prop d’un 1% és fruit de l’augment continuat de la xifra de viatgers, que en 2020 se situarà prop dels cent milions, uns 13 més que fa quatre anys.

L’EMT també mantindrà les seues tarifes per tercer any consecutiu i no hi haurà pujada de preus en 2020 en cap dels títols, tampoc del bitllet senzill. D’esta manera, es mantenen les tarifes que van ser modificades per última vegada l’1 de gener de 2017.

L’EMT també manté el seu compromís amb la renovació de la flota amb la incorporació de 70 autobusos de 12 metres i altres millores de la flota durant 2020 amb una inversió de 22,6 milions d’euros.

EL PP DEMANA EL CESSAMENT DE GREZZI PER L’ESTAFA

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha assegurat que amb l’augment de l’aportació de l’Ajuntament a l’EMT en més de 2 milions d’euros, “els valencians començarem a pagar el forat financer que s’ha creat en l’empresa per l’estafa dels 4 milions”.

Catalá ha demanat la que l’increment de l’aportació municipal “aquest condicionat el cessament immediat de Grezzi com a president i conseller de l’EMT”, perquè segons ha destacat, “si els valencians haurem de patir un augment dels impostos per a pagar la mala gestió, algú ha d’assumir la seua responsabilitat política”.

“Les pantalles de fum amb les quals l’alcalde pretén tapar el robatori de 4M€ en l’EMT, no li permetran amagar que finalment serem els valencians els que sufraguem amb impostos el forat”, ha conclòs.