Un any més, AEFA, AVE, CÀMERA ALACANT, COEPA, EDEM i HOSBEC han organitzat la Jornada de Turisme a Benidorm, que ja va per la seua 4ª edició, reunint a 250 dels principals empresaris i directius de diferents territoris d’Espanya, per a recolzar i contribuir a enfortir a un sector clau per a l’economia de la Comunitat Valenciana i d’Espanya.

L’objectiu d’esta Jornada, de caràcter anual, que s’ha convertit en una cita de referència a nivell nacional, és analitzar el turisme com un dels principals motors de l’economia espanyola i posar en valor el paper del sector des d’una perspectiva transversal.

De fet, més de la meitat dels assistents no són empresaris dels considerats tradicionalment com del sector turístic. Els participants són conscients de la importància del turisme i de la necessitat de comprometre’s amb el seu desenvolupament i enfortiment i per açò empresaris capdavanters com Vicente Boluda (Boluda Corporación Marítima), Juan Roig (Mercadona), Vicente Grimalt (Alehop), Pedro López (Chocolates Valor), Francisco Gómez (Grupo Marjal), Adolfo Utor (Baleària), Agnès Noguera (Libertas 7), Enrique Lucas (Ediciones Plaza), Patricia Quesada (Euromarina), Antonio Arias (Vectalia) o Federico Félix (Helados Estiu), estan presents, fidels a la cita.

Esta 4ª edició, davall el lema “El producte com a estratègia de diferenciació”, pretén analitzar models d’èxit. Els primers a intervenir han sigut José Luis Zoreda, vicepresident executiu d’Exceltur i Antonio Bernabé, director general de Turisme València, els qui han dialogat sobre la situació del turisme en els diferents territoris d’Espanya identificant què vectors fan que un territori siga més competitiu que un altre i quins són els reptes als quals ens enfrontem en el curt termini i mig termini.

L’esdeveniment que s’està desenvolupant en l’Hotel Levante Club de Benidorm, ho conduix el Director General de la Càmera d’Alacant, Carlos Mazón, mentres la clausura serà a càrrec del president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, qui llegirà una declaració en nom de totes les entitats organitzadores.