Las empresas valencianas podrán vacunar a sus empleados a principios de junio
Varias personas esperan para ser vacunadas en el centro de vacunación de Ciutat de les Arts. / Carme Ripollés (Europa Press)

Les grans empreses de la Comunitat Valenciana començaran a immunitzar als seus empleats al juny. Les companyies treballen en un pla de vacunació al costat de la Conselleria de Sanitat amb l’objectiu d’arrancar la immunització el pròxim dia 8.

La titular de Sanitat, Ana Barceló, s’ha reunit aquest dilluns amb representants de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE).

En ella s’ha exposat que grans companyies valencianes vacunaran als seus treballadors per a facilitar i agilitar la campanya de vacunació. Així, totes les persones que apareguen en els llistats de les empreses s’exclouran de la llista de Sanitat. D’aquesta manera, s’evitarà que siguen anomenats dues vegades i s’agilitarà la vacunació massiva.

A més, els sanitaris que vacunen en les empreses seran formats gratuïtament per Salut Pública per a administrar les dosis correctament. Segons Barceló, aquest nou procés servirà per a no “haver d’interrompre la producció empresarial en un moment en el qual el creixement econòmic és clau per a recuperar la normalitat”.

REQUISITS DE LES EMRPESAS PER A VACUNAR

Vacunar als treballadors no serà una opció per a totes les empreses de la Comunitat Valenciana. Únicament podran fer-ho aquelles que complisquen amb uns requisits: superar els 400 treballadors; comptar amb una plantilla dins dels rangs d’edat en els quals s’està vacunant; i disposar de centre mèdic propi.

A més, les empreses hauran de respectar tots els procediments sanitaris per a garantir el procés. Entre ells s’inclou complir amb els temps marcats entre les dosis; vacunar en funció de la franja d’edat establida per Sanitat; o inocular les signatures recomanades segons el grup poblacional al qual pertanga el treballador.

La vacunació tindrà lloc en una vintena de centres habilitats per a això encara que no significa que siguen 20 empreses perquè alguns espais estaran compartits. De moment es desconeix quines companyies seran. Per volum d’empleats podrien ser empreses com Mercadona amb prop de 95.000 treballadors; El Corte Inglés; o Ford amb un equip pròxim a les 7.500 persones.