Así será la nueva crisis económica que azotará a España: más paro y frenazo del turismo
Exterior del Banco de Valencia.

Un estudi revela que el 84,8% dels empresaris de la Comunitat Valenciana confia que la recuperació total, a nivells anteriors al COVID-19, s’aconseguisca abans del segon semestre de 2021. Així ho reflecteix l’últim informe de Ranstad sobre la situació empresarial derivada de la pandèmia. A més, arrepleguen la previsió de recuperació econòmica i laboral al nostre país.

En concret, el 31,8% dels empresaris de la regió confia que els seus negocis es recuperen durant 2020. A més, el 32% espera poder fer-ho durant el primer semestre del pròxim any. Com a dada positiva, el 21% dels enquestats assegura que el volum de vendes de la seua empresa no s’ha ressentit notablement durant aquesta crisi.

Amb una predicció menys falaguera de l’economia es troba el 1,3% de l’empresariat de la regió. Aquests esperen creuen que la situació no millorarà fins a passat el segon semestre de 2021. Fins i tot un 2,9% dels enquestats considera que el volum productiu no recuperarà mai.

PREVISIONS DE RECUPERACIÓ A NIVELL NACIONAL

Randstad a més, revela una dada realment destacable per a la recuperació de l’ocupació al nostre país. Segons l’enquesta, els empresaris contractaran una mitjana de 3,3 treballadors temporals per a reactivar els seus negocis durant la recuperació.

“El fet que la majoria dels empresaris del nostre país confie que l’activitat de les seues empreses es recupere totalment abans d’un any és una bona notícia. Confiem que aquesta nova situació, sectors com el turisme i l’hostaleria siguen un recolzament per al conjunt de l’economia. També que contribuïsquen a cert reactivació del mercat laboral en els pròxims mesos”, assegurava aquesta setmana Valentín Bote, director de Randstad Research.

AIXÍ SERÀ LA RECUPERACIÓ PER SECTORS

L’informe ha realitzat previsions sobre com evolucionaran els diferents sectors. El sanitari i la indústria farmacèutica experimentaran una recuperació més ràpida. La majoria de les empreses aconseguiran l’activitat anterior a la crisi abans del primer trimestre de 2021.

L’estudi destaca altres sectors en els quals la meitat de les seues empreses començaran a ja a treballar aquest estiu. Són els sectors de la comptabilitat i serveis jurídics, les assegurances, el comerç a l’engròs, la logística, les telecomunicacions, l’agricultura i la ramaderia, i les indústries química i alimentària. Al voltant del 90% aconseguiran la recuperació total abans del final del pròxim any.

Altres sectors que, encara que el 50% de les companyies comence la seua activitat abans del final d’enguany, veuran demorada la recuperació total de la majoria de les seues empreses fins entrat l’any 2022. Es tracta de sectors com la construcció, el comerç al detall, l’automoció, el transport aeri, l’hostaleria i gran part de la indústria.

PREVISIONS PER A TORNAR A l’ACTIVITAT

Hi ha empresaris que posen data a la volta a l’activitat. El 13,4% considera que podran alçar la persiana amb normalitat aquest mes de juny. El 10,6% creu que serà possible fer-ho durant la resta de l’estiu, al juliol i agost. No són tan optimistes els que opinen que la volta al treball començarà entre setembre i final d’any (9,8%). Tampoc aquells que la situen a partir de 2021 (15,2%).