Empresarios valencianos piden la reapertura de comercios, hoteles y restaurantes
Exterior de una tienda de lujo cerrada durante el confinamiento. / FOTO: ARND WIEGMANN -Reuters.

Tornar a l’activitat econòmica habitual per a reactivar l’economia. Aquesta és la petició que han realitzat els empresaris valencians al Govern central. La Junta Directiva de la Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) es va reunir ahir per a traslladar les seues preocupacions a les autoritats administratives i demanar la reactivació empresarial.

AVE ha emès un comunicat defensant la volta a l’activitat econòmica. L’objectiu és evitar un impacte “dramàtic” en l’ocupació i en el benestar. Asseguren que els polítics “han de facilitar que milers d’espanyols que volen tirar avant els seus projectes i treballar, ho facen”. “Els espanyols no volem ser mers espectadors, volem contribuir amb el nostre treball i traure al país avance”, assenyalen.

En el document animen als governs autonòmics a demanar a l’Executiu la reobertura de comerços, bars, restaurants, hotels, empreses i activitats. Tot això “complint amb totes les mesures de seguretat i salut necessàries” a les quals es comprometen.

“Els empresaris, siguen de la grandària i sector que siguen, juntament amb els seus treballadors, són els que ens trauran d’aquesta crisi”. Per això demanen al Consell que actue amb “valentia i determinació” davant el Govern de Pedro Sánchez. “S’ha de confiar més en els empresaris, que som els primers interessats a protegir als nostres equips i col·laboradors”.

COMERÇOS EN RISC DE TANCAMENT

Des d’AVE manifesten que és “imprescindible tornar de forma urgent a l’activitat econòmica”. Afirmen que la paralització està afectant milers d’empreses i treballadors. A més, asseguren que si se’ls continua impedint tornar a la seua activitat hauran de tancar.

Els empresaris valencians conclouen demanant una “societat civil fort, activa i valenta”. Aquesta ha d’exigir als responsables públics que es posen d’acord i aconseguisquen consensos deixant al marge els interessos partidistes.