Emprén Esport premia els millors projectes esportius

La 4ª edició d'Emprén Esport, promogut per la Fundació Trinidad Alfonso i Marca, amb la col·laboració de València Basket, ja té guanyadors per a 2018.

Els emprenedors segueixen tenint premi a la Comunitat Valenciana. La quarta edició d’Emprén Esport, el programa promogut per la Fundació Trinidad Alfonso i el diari esportiu Marca, amb la col·laboració del València Basket Club, ja té guanyadors per a la seua edició de 2018.

La gala s’ha celebrat en el complex Marina d’empreses de València i va comptar amb quatre padrins d’excepció. El President de la Federació Espanyola de Bàsquet, Jorge Garbajosa, el president del Llevant UD, Quico Català, la presidenta de la Federació Internacional de Triatló, Marisol Casado, el nadador i campió paralímpic, Xavi Torres i la psicòloga esportiva, Patricia Ramírez.

L’esdeveniment una altra edició més, va posar en valor als millors projectes que fomenten l’emprendimiento esportiu a la Comunitat Valenciana.Cinc categories, com a novetat en 2018 s’inclouen projectes relacionats amb la pràctica i promoció del bàsquet a través de l’Alquería del Basket, en les quals els primers classificats han obtingut un premi de 25.000 euros i un curs en Esport en Edem, mentre que els projectes que van quedar en segona posició han obtingut 12.000 euros. Els guanyadors Empren Esport 2010 són els següents:

L’ALQUERIA DEL BASKET

Primer Premi:

L’Alqueria del MiniBasket

Proposta pionera en el minibasket nacional enfocada a la celebració d’un torneig en el qual es donarien cita els millors equips de “minibasket” (per a joves d’11 i 12 anys) de les diferents Comunitats Autònomes. L’esdeveniment permetrà cobrir un espai actualment buit en el bàsquet nacional al no existir un Campionat d’Espanya de clubs o col·legis en categoria aleví. L’entitat sol·licitant, MHL Sports Esdeveniments SL, planteja dues fases: una prèvia autonòmica (2-3 de juny) i una fase final a nivell nacional (32 equips masculins, 32 equips femenins, 208 partits, uns 2000 participants i prop de 4.000 acompanyants, del 20 al 24 de juny).

Segon Premi:

Escola de Basket a Silla de Rodes

Iniciativa inclusiva que aposta pel bàsquet en cadira de rodes, i perquè València té una escola i un equip de primer nivell en aquesta modalitat esportiva. Actualment, hi ha dos clubs de bàsquet en cadira de rodes disputant competicions de lliga, són els equips d’Elx i Vinaròs. La Federació d’Esports adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA) entén que, sent el bàsquet en cadira de rodes l’esport majoritari entre persones amb discapacitat, i sent Espanya l’actual subcampió paralímpic, el naixement de L’Alqueria del Basket pot contribuir al fet que molts joves amb discapacitat s’interessen per aquesta disciplina esportiva. Per açò, aposta per la creació d’una escola de bàsquet en cadira de rodes en aquesta fantàstica instal·lació.

UNIVERSALITZACIÓ DE L’ESFORÇ

Primer Premi:

Urbans Festival

Singular aposta lúdic-esportiva consistent en un festival d’esports i competicions urbanes sense precedents en la ciutat de València, que reuneix als millors exponents locals i nacionals de les diferents disciplines urbanes presents en el certamen (Skate, BMX, Slackline, Tricking, Parkour i Breakdance). En la seua segona edició celebrada fa pocs mesos, el festival va congregar a més de 400 competidors i 6.500 assistents, que van gaudir d’una jornada d’esport i cultura completament gratuïta, amb diferents activitats paral·leles, com a cursos i tallers d’iniciació, en un entorn “verd” i públic localitzat en el tram número 6 de l’antic llit del Riu Túria. Està cridada a consolidar-se com la cita anual per als amants d’aquests esports i convertir-se en un referent en el panorama nacional.

Segon Premi:

12º Torneig de Futbol Base Primer Toc Castelló Mediterrani 2018

Esdeveniment esportiu de futbol base que en 2018 celebrarà la seua dotzena edició. El torneig es disputa en la ciutat de Castelló i tindrà lloc en Setmana Santa. La competició conjumina esport i turisme. Es desenvolupa en els 12 camps de futbol de Castelló, ciutat i entorn, acull a equips tant masculins com a femenins, i d’edats compreses entre els 5 i els 14 anys. En 2017, va haver-hi 132 equips (14 provincials, 118 nacionals), 1700 jugadors i 4000 acompanyants. Estem davant un esdeveniment amb un clar impacte econòmic i turístic en la província, ja que, durant la seua celebració, supera les 10.000 pernoctaciones en hotels. Un dels grans atractius del torneig que organitza l’entitat Esdeveniments Primer Toc C.B. és la participació d’equips com el Barcelona, At. Madrid, Reial Madrid, Vila-real o València.

DESENVOLUPAMENT DE L’ESFORÇ

Primer Premi:

Alacant Tennis de Mesa: de la Pedrera a l’Elit

Projecte que pretén reactivar la campanya “Coneix el tennis de taula”, un programa desenvolupat des de 1997 fins a 2005 i amb el qual es recorrien diferents col·legis d’Alacant per a divulgar aquest esport. Així mateix, tracta de rellançar la pedrera del tennis de taula a Alacant i desenvolupar programes de captació de nous valors. L’entitat organitzadora, el club Alacant tennis de taula, compta amb 40 anys d’història. Posseeix un gran historial d’èxits i títols a nivell nacional i en totes les categories. En l’actualitat, compte en les seues files amb Marina Ñíguez, esportista FER i una de les jugadores amb més futur a Espanya. L’Ajuntament de la ciutat els ha cedit una sala expressament per al tennis de taula, de manera que els col·legis podran conèixer aquest esport en la citada instal·lació. Els centres i col·legis que aposten per continuar amb aquesta disciplina rebran material i taules.

Segon Premi

Triatló Escola de Valors

Programa presentat per la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana per a la promoció i el desenvolupament d’aquesta modalitat en edat escolar. Va dirigit a totes les escoles de triatló de la Comunitat Valenciana, un total de 72 (36 a València, 24 a Alacant i 12 a Castelló). Aquesta iniciativa està concebuda per a complementar el procés formatiu-educatiu en un entorn esportiu adequat, reforçar l’hàbit de pràctiques i maneres de vida saludables, fomentar la convivència entre escolars i promoure accions de triatló al costat de centres educatius i clubs. Actualment, el nombre de llicències escolars de la Federació Valenciana ascendeix a 1.800 joves.

PRESCRIPCIÓ DE L’ESFORÇ

Primer Premi:

Unlimited Wheels:Impulsant el Ciclisme Adaptat

L’Associació TETRASPORT engega aquest projecte amb dos objectius principals: 1) convertir a la Comunitat Valenciana en la principal pedrera de ciclisme adaptat a nivell nacional mitjançant el foment del deporte base. Aquest programa s’engegarà a principis del 2018; 2) crear i consolidar a la Comunitat una prova oficial de la Copa d’Espanya de ciclisme adaptat. Per a aquest esdeveniment, es barregen dos escenaris: o un circuit de velocitat, o un circuit urbà de l’àrea metropolitana de València. Està prevista a principis de juliol i esperen comptar amb uns 130 participants.

Segon Premi:

Àrea Social Fundació Alce UD Cent Anys

L’Àrea Social de la Fundació del Llevant UD Cent Anys desenvolupa durant els últims anys aquesta iniciativa que promou l’esport com a element integrador Les seues activitats giren entorn de dos grans eixos: 1) promoció de valors amb els més joves; 2) integració social a través de l’esport. Així, han aconseguit que vegen la llum diferents projectes, com una escola de futbol per a persones amb discapacitat intel·lectual, un equip de futbol per a persones amb paràlisi cerebral i dany cerebral adquirit (el Llevant és l’únic club de futbol amb una secció d’aquestes característiques adscrita a la seua estructura), o un equip d’hoquei en cadira de rodes per a persones amb discapacitat física.

ATRACCIÓ DE L’ESFORÇ

Primer Premi:

Mediterranean EPIC by GAES

Carrera de ciclisme de muntanya de 4 dies de durada. La seua primera edició se celebrarà en la província de Castelló del 8 a l’11 de febrer. De les 4 etapes, 3 d’elles tindran un recorregut d’uns 60 km. A més, hi haurà una etapa regna de 85 km. Tres d’elles tindran eixida i arribada a Orpesa, i l’altra, en la ciutat de Castelló. És una prova de gran nivell i està inscrita en el calendari UCI (Unió Ciclista Internacional. Els participants es dividiran en dos blocs: d’una banda, hi haurà un selecte grup de 100 professionals elit, tant nacionals com a internacionals, procedents de més de 20 països; per una altra, hi haurà un grup més nombrós, el dels ciclistes aficionats amb ganes de viure una gran experiència esportiva i compartir jornada amb els millors especialistes del món.

Segon Premi:

Torneig Internacional Rugbi Platja Tauró

Competició que se celebra en la platja de les Arenes de València i acull a jugadors i jugadores nacionals i internacionals. Després de 21 edicions, és un dels tornejos de rugbi seven platja de major prestigi a Espanya. El seu nom és un homenatge a Pepe Rubio, conegut en el món del rugbi amb l’àlies de “Tauró”. Darrere d’aquesta sol·licitud, està Cessar Sempere, exjugador professional de rugbi i Referent del Projecte FER. Per a l’edició de 2018 (en concret, des del 29 de juny fins a l’1 de juliol) aspiren a superar els 1.200 participants del passat any, participants amb edats compreses entre els 6 i els 18 anys, i procedents de molts llocs d’Espanya. Estem davant un altre exemple perfecte de fusió entre pràctica esportiva i turisme.