Trenes de Metrovalencia
La tarjeta permitiría viajar gratis durante dos años en transporte público

Els trens de la xarxa de Metrovalencia han començat a incorporar un nou disseny. Segons ha informat la Generalitat, es tracta d’una imatge «més accessible» que ha sigut realitzada sobre làmines de polivinil. Entre els seus objectius està el facilitar un manteniment «més ràpid, econòmic i eficaç».

Aquesta actuació afecta a les 62 unitats de les línies de metro: 42 de quatre cotxes i 20 de cinc cotxes. A més, se suma a la renovació portada cap en 2022 de les 44 unitats de tramvia que actualment circulen per Metrovalencia i TRAM d’Alacant. El cost de la tematització de tots aquests vehicles ascendeix a 1,8 milions d’euros, IVA inclòs.

El nou disseny manté el color blanc però ha incorporat el roig a totes les portes per a afavorir l’accessibilitat. Així mateix, al llarg del tren destaca l’aplicació de les marques de Metrovalencia i la Generalitat ressaltant la imatge corporativa.

Nou disseny dels trens de Metrovalencia.

En aquest procés de substitució, que es completarà al llarg d’enguany, es retirarà la pintura original. Segons apunten, aquesta es troba deteriorada pel desgast propi dels més de 15 anys en circulació de les unitats. Per això, una vegada retirada, s’aplicaran les peces de vinil.

Tal com han explicat, en casos de vandalisme la neteja que es realitza és amb productes «molt agressius». Aquests degraden de manera irreversible la pintura considerant-se l’aplicació de làmines de vinil com la solució «més idònia». D’aquesta manera, s’aconsegueix que el manteniment siga «més ràpid i econòmic, i per tant eficaç». Així, després de la instal·lació dels nous vinils, només s’haurà de substituir la peça de la zona afectada.