La Directora General de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, ha estat al programa de debat de 7 Televalencia Àgora amb Sylvia Costa. Allí ha explicat les seues impressions de la prova esportiva per excel·lència de la ciutat. Segons ha ressalt “ha siguut la millor edició de la Marató de València, des que està la Fundació Trinidad Alfonso en la prova, hem gaudit tots moltíssim, tant els corredors com quins durant tot un any hem estem treballant”.

Elena Tejedor indica que “el president de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Roig, vol que el Marató de València sigua el millor del món, perquè és molt ambiciós i vol fer-ho en tots els termes, el que millor tracte dóna al corredor, aquest ha sigut el nostre propòsit, ho parlem molt amb Paco, València és una ciutat estupenda però lògicament en moltes coses és impossible que competisca amb grans capitals del món com pot ser Nova York, Chicago, Tòquio, Londres. Tenim altres coses, amb les nostres dimensións, tenir un Marató d’aquesta envergadura, però anem a per totes, com deia Paco Roig, no hi ha límits, nosaltres volem veure fins a on logísticament podem arribar, la ciutat el que pot absorbir, per a això necessitem la complicitat de tots els sectors, hotels, restaurants, comerços, que ells sens dubte ofereixen tot un paquet. Al final la sensació del corredor no és solament la Marató”. El paper del voluntari és molt d’agrair, segons Elena Teixidor, “han de ser el més bonic, el avituallamiento, el somriure, el donar la manta tèrmica quan arriben, acollir al corredor, això és importantíssim, al final això és el que es porten els corredors, el ben que estan tractats. Això es produeix perquè el voluntari està content i motivat, hem professionalitzat el de posar tanques, treball més dur que creem han de fer altres persones”. 

Un altre dels aspectes que subratlla la Directora General de la Fundació Trinidad Alfonso és la conscienciació que consisteix a “dir-li a una persona que t’anem a tallar el carrer, t’anem a molestar, t’avisem amb temps, perquè t’organitzis, si a més et sumeixis a la festes, doncs molt millor. L’animació té una doble cara, a les 8:30 hi ha uns tambors sota la teva casa, un diumenge que t’agrada estar entre els llençols, amb la qual cosa o et ve de gust i t’integres o t’acordes de tot, els organitzadors som conscients i avisem amb anticipació. També és molt important ser molt ràpids, estem fent molt esforç en què la gent i la ciutat viva la prova abans, però al moment en què acabi, fem totes les tasques de neteja, de recollida, obertura al tràfic, el més ràpid possible. Això hem anat aprenent i perfeccionat al llarg d’aquests anys, jo crec que això al final la gent ho percep”.

Sobre el turisme que atreu el Marató, la Directora General de la Fundació Trinidad Alfonso indica que és “molt especial perquè vénen en família, vénen acompanyats, és gent amb uns determinats hàbits, jo crec que això per a la ciutat és molt bé perquè són gent molt respectuosa la que ve a córrer la Marató, això acaba contagiant-se també. M’agrada perquè és gent que s’ha preparat un repte, fent una activitat tan sana com és córrer, que millor exemple per als nens. Sens dubte sense la complicitat de tota la gent de la ciutat no hagués estat possible. Una ciutat lliurada, nosaltres que hem viatjat pel món, la diferència entre una Marató i una gran Marató és que la ciutat sigua còmplice, si no ho és, no pots portar la prova pel centre de la ciutat, això és el que la gent busca al final, aquestes maratons que van per la perifèria, carreteres, resulten molt més complicats”.