L’Agència estatal de Meteorologia ha decretat l’alerta roja en el sud de la província de València i el nord d’Alacant encara que s’esperen pluges generalitzades en tot el territori durant tota la jornada. S’espera arreplegar uns 50 litres en una hora aconseguint-se 140 litres en dotze hores. El Centre de Coordinació d’Emergències mantenia les alertes de preemergències actives per pluges a les províncies.

precipitaciones
Carrer inundat en la platja de Gandia. EFE/ Natxo Francés.

A través de les xarxes socials, els canals oficials de les diferents administracions afectades pel temporal, anunciaven les diferents mitjanes posades en marxa per a pal·liar les conseqüències. La Diputació de València publicava quins de les carreteres que gestiona s’anaven a tallar i la Generalitat anunciava que cada municipi era responsable de prendre la decisió de suspensió de classes en els seus centres públics.

Classes suspeses

Almenys setze municipis de la Comunitat Valenciana han anunciat la seua decisió de suspendre les classes aquest dilluns davant la previsió de pluges d’intensitat molt forta o a conseqüència de les ja caigudes durant aquest cap de setmana i en les últimes hores. Alzira i Alginet són els únics de la província de València que, de moment, han suspès les classes.

 

Pluja i fred en València per a les pròximes hores.

L’Ajuntament d’Alzira ha fet públic aqueix anunci a través del seu compte oficial en Twitter, mentre que altres tretze municipis figuren en la relació que ofereix la Conselleria d’Educació en aqueixa mateixa xarxa social, on es destaca la necessitat de fer cas únicament als comptes oficials per a conèixer la suspensió d’activitat escolar o acadèmica a causa del mal temps.

Per part seua, la Direcció general de trànsit informa que aquest matí es troba tallada per inundació la carretera CV-505, entre els quilòmetres 1 i 2,8 en tots dos sentits, a l’altura d’Alzira (València), mentre des del 112 s’afigen els talls al trànsit de la CV-525 (Alginet) i els accessos subterranis a Alzira i a la CV-590 (Benejússer).

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha activat la preemergència nivell taronja en tot el litoral de Castelló, nivell roig a l’interior i litoral de la meitat sud de València i nivell taronja en el seu litoral nord, i nivell roig en el litoral nord d’Alacant i nivell taronja en el litoral sud.

Segons informa el 112, els bombers han participat aquesta matinada en set incidents a Oriola (Alacant), un a Vinaròs (Castelló), un a Sueca i un altre a Algemesí (ambdues a València), aquest últim el despreniment d’una part del sostre d’habitatge que no ha causat ferits.

La Policía Local salva la vida a un hombre en Alboraia

Les dades del servei d’informació de la conca del Xúquer de les últimes vint-i-quatre hores apunten al fet que a Riola s’han arreplegat ja 82,4 litres per metre quadrat, 73,8 a Algemesí, 72 a Cervera del Maestrat, 52,6 a Xert, 48,2 a Catí, 44,2 a Xera i 44 a Traiguera.

El 112 ha rebut fins al moment setze trucades d’incidents i moltes més interessant-se per l’estat de les carreteres i l’evolució meteorològica.

Precaucions a València

Els jardins i parcs de València que estiguen envoltats per una tanca de protecció estaran tancats al públic aquest dilluns, segons acaba d’anunciar l’Ajuntament davant l’alerta groga meteorològica de pluges.

7televalencia-lluvias
València tanca els parcs i jardins pel temporal.

L’avís de risc per pluges decretat per l’Agència d’Estatal de Meteorologia (Aemet) i la previsió de fort vent de gregal, sumat a l’acumulació d’aigua dels passats dies, han motivat la decisió municipal, segons fonts consistorials.

Els jardins i parcs afectats són els de Vivers, Oest, Orriols, Marxalenes, Els Hespèrides, Monforte, Antoni Suárez, Benicalap, Aiora, Professor Antonio Llombart, Rafael Cort, Antic Hospital Pare Jofré, Franco Tormo, La Rambleta, Alfred Candel i la plaça del Cedre.EFE