El passat cap de setmana el parc empresarial Tàctica va ser l’escenari d’un gran nombre d’activitats dissenyades per a fomentar la unió entre les comparses de Moros i Cristians: sopars de germanor, competicions amistoses, concursos de paelles i molta música. Tot això amb motiu del Mig Any Fester, esdeveniment que reuneix cada any a centenars de festers en un ambient d’alegria i companyonia, organitzat per la Federació d’Intercomparsas en col·laboració amb l’Ajuntament com a preludi de les Festes Majors que tenen lloc a l’agost.

Com sempre, el diumenge estava reservat per als actes més assenyalats. La missa en sufragi dels festers difunts, sempre emotiva, va donar pas al pregó, enguany a càrrec de Mónica Valero i Pilar Mateo, conegudes cordialment com les Monipi. Les components de la comparsa Almogàvers, amb el seu carisma i humor, van saber encarnar a la perfecció l’esperit fester que caracteritza a aquesta celebració. Amb el seu comparsa acompanyant-les en un desplegament memorable, les Monipi ho van donar tot ja des del preludi musical en les escales de l’Ajuntament, al ritme de «serà perquè t’estime», tema que s’ha convertit en un nou himne per a les festes.

DIA REPLET D’ACTES

Una vegada emplaçades al balcó principal de la casa consistorial i acompanyades per l’alcalde, Juan Antonio Sagredo, i la presidenta d’Intercomparsas, María Ángeles Salvador, les pregoneres van transmetre un missatge d’agraïment i alegria, ressaltant el paper crucial de les comparses en la grandesa de les Festes de Paterna.

La conclusió del pregó va donar pas a la desfilada informal, que va comptar amb el protagonisme especial de les comparses capitanes d’enguany: Guerreres de Tadmir pel bàndol Cristiano i Tuareg pel bàndol Moro. Les seues capitanes i bandereres van liderar la marxa per algunes dels carrers en les quals prometen brillar amb tota esplendor en les grans nits Mora i Cristiana que tindran lloc els dies 17 i 18 d’agost.

Acabat la desfilada les comparses van tornar al Parc Empresarial Tàctica, on van convidar a quants veïns van voler sumar-se al tradicional arròs amb fessols i naps del Mig any fester, per a acabar la vesprada del diumenge amb més música, alegria i molta germanor.

D’aquesta manera, el Mig Any Fester de Paterna va ser, de nou, una demostració de la passió, ganes de festa i desig per mantenir vives les tradicions. L’èxit d’aquesta edició fa presagiar unes memorables Festes Majors d’agost, que prometen més música, color i espectacle en cada racó de Paterna.