Pedro Sánchez durante un viaje en El Falcon.
Pedro Sánchez durante un viaje en El Falcon.

El Govern en funcions presidit pel líder socialista, Pedro Sánchez, ha aprovat la duplicació dels fons públics que es destinen a l’adquisició de subministraments per a les aeronaus destinades a ús exclusiu de l’Executiu i la Casa Reial: cinc avions Falcon i dos Airbus A310.

En concret la despesa augmentarà un 100% duplicant el seu pressupost i passar dels 20.000 euros de cost anual als 40.000 euros que es pagaran des del pròxim 2020. Així ho assenyala el nou contracte de “subministrament de productes miscel·lanis” de l’Exèrcit de l’Aire on estan inclosos els citats avions, un contracte que podrà ser prorrogable durant quatre anys pel que la xifra global de despesa ascendirà a 200.000 euros.

Entre els productes que hauran d’haver-hi en estes aeronaus el document és clar i la companyia que es faça responsable del subministrament haurà de proveir a aquests avions amb qualitats equiparables a marques reconegudes com s’exemplifiquen en aquest: Absolut Vodka, ginebra Seagrams o Bombai Sapphire, Brandi Carlos I, orujo d’herbes Ruavieja, rom extraviejo Brugal, whisky Cardhú o Johnnie Walker Black Labe i vins de la talla de Ribera del Duero o rioja El Puntido, sempre “de reserva”.

A més no faltaran les cerveses Mahou o Voll Damm i els snacks com a escopinyes Dani, clòtxines en escabetx Isabel, polp gallec Pescamar, anxoves El Consorcio, creïlles Matutano, caramels Solano o cacauets Eagle.

Però això no serà l’única cosa del que gaudiran els passatgers VIP, tots ells podran consumir tòniques tipus Schweppes, refrescos energètics Red Bull, sucs Don Simón, cafès Brasília o Nescafé o licors de diferents sabors.