La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat proposa sancionar al València CF amb 2,36 milions d’euros. L’administració multaria a l’entitat blanc-i-negra per “incomplir” els terminis d’execució de la primera fase de les obres. Aquestes es contemplen dins de l’Actuació Territorial Estratègica (ATE) del Mestalla.

Així ho planteja en el seu ‘Informe sobre la incoació de l’expedient d’imposició de penalitats al promotor de la ATE València CF’. El document ha sigut elaborat per la Direcció General de Política Territorial i Paisatge a petició de la Sotssecretaria de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que li demanava assessorament en aquest assumpte.

L’informe es pronuncia sobre la Fase 1 de la ATE. És a dir, sobre la construcció de l’hotel projectat al costat de l’antic estadi del Mestalla. Aquest retard creu que són imputables al promotor. Per això, l’administració considera que mereixen una multa de 2.361.000 euros, calculada entorn al 10% del pressupost del contracte.

Després d’aquest document, el departament que lidera Arcadi España encara ha d’emetre un altre més. En aquest cas, relatiu a la Fase 2 de la ATE, que abasta la finalització del nou estadi del Mestalla.