El Consell impulsarà els plans locals de prevenció d’incendis forestals

La Conselleria d'Agricultura i Medi ambient ajudarà econòmicament als ajuntaments a la redacció d'aquest document.

Prevención de incendios forestales

La Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural impulsarà l’elaboració dels plans locals de prevenció d’incendis forestals (PLPIF) a través d’una norma que permetrà la convocatòria de subvencions orientades als ajuntaments.

Aquesta norma, que ja s’ha ultimat, reforçarà la col·laboració que la conselleria ve prestant a les localitats amb superfície forestal, a les quals la legislació marca l’obligació de disposar d’un document que arreplegue l’actuació davant un incendi forestal en el propi terme municipal.

A més, dins de la campanya #stopalfoc, personal de la conselleria està informant a residents en urbanitzacions d’interfície urbà-forestal i nuclis rurals dispersos dins o limitant amb sòl forestal sobre com prevenir i reduir el risc d’incendi forestal, reaccionar adequadament i autoprotegir-se en cas de perill.

A la Comunitat Valenciana existeixen 55 municipis amb PLPIF. Recentment s’han aprovat els de Ibi i Benaguasil. Queden 393 pendents per elaborar. Al llarg de l’any està previst l’aprovació dels d’Alcalà de Xivert, Xixona, Benifairó de les Valls i Aiora.

Un pla local de prevenció d’incendis forestals desenvolupa les mesures i accions dels plans de prevenció d’incendis forestals de demarcació i té com a objectiu minimitzar el nombre d’aquests successos i el dany ocasionat